Papa Ioan Paul al II-lea nu a oficiat slujba duminicala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima oara in 26 de ani, de cand e in fruntea Bisericii Catolice, Papa Ioan Paul al II-lea nu a rostit personal binecuvantarea duminicala, slujba fiind oficiata de arhiepiscopul Leonardo

Pentru prima oara in 26 de ani, de cand e in fruntea Bisericii Catolice, Papa Ioan Paul al II-lea nu a rostit personal binecuvantarea duminicala, slujba fiind oficiata de arhiepiscopul Leonardo Sandri, care este si secretar de stat adjunct la Vatican, scrie AFP. in timp ce arhiepiscopul Leornardo Sandri dadea binecuvantarea in numele Suveranului Pontif, perdelele de la camera sa s-au deschis, iar Papa Ioan Paul al II-lea si-a facut o aparitie surpriza la fereastra camerei sale de la spitalul Gemelli din Roma, de unde a binecuvantat multimea de credinciosi cu semnul crucii. Scaunul cu rotile pe care se afla Papa a fost apoi indepartat de unul dintre colaboratorii sai. Starea de sanatate a Papei Ioan Paul al II-lea ii ingrijoreaza pe credinciosii din intreaga lume, care se tem ca Suveranul Pontif nu va putea sa-si reia activitatea. in timp ce Suveranul Pontif se afla in spital, se vehiculeaza intrebarea cine conduce Vaticanul in absenta lui. Printre cele mai importante figuri care stau in umbra Papei si controleaza acum centrul de putere al Vaticanului se afla: cardinalul Joseph Ratzinger - un adevarat aparator al credintei, Angel Sodano, asa-numitul premier al Vaticanului (se spune ca orice document important din interiorul Vaticanului ajunge pe biroul lui Sodano), Giovanni Battista Re - seful conegratiei episcopilor, episcopul Stanislaw Dziwisz, secretarul personal al Papei, care se ocupa de programul zilnic al Suveranului Pontif (foarte putine persoane, nici chiar cei mai multi dintre cardinali nu au acces la Papa fara a primi unda verde de la Dziwisz) si cardinalul Camillo Ruini - cel care conduce dioceza Romei pentru Sfantul Parinte. In replica la diferitele speculatii privind succesiunea Suveranului Pontif, cardinalul spaniol Julian Herranz, expert juridic al Vaticanului, a declarat ca Papa Ioan Paul al II-lea nu va renunta la indatorirea sa de cap al Bisericii Catolice, deoarece aceasta "nu este Coca Cola sau General Motors," unde conducatorii lor demisioneaza atunci cand starea lor de sanatate se inrautateste." "Oamenii ignora faptul ca exista doua tipuri de misiuni in sanul Bisericii: misiunea canonica si misiunea divina. Suveranul Pontif nu trebuie sa raspunda in fata nici unei fiinte umane (...) chiar pentru faptul ca misiunea sa este o misiune divina," a subliniat cardinalul Herranz, care a insistat asupra ideii ca, atat timp cat este in viata, Papa Ioan Paul al II-lea nu intentioneaza sa renunte la insarcinarea "incredintata de Dumnezeu."
Au inceput pariurile privind succesorul Papei Ioan Paul al II-lea
in timp ce Papa Ioan Paul al II-lea se reface dupa o operatie de traheotomie la spitalul Gemelli din Roma, o casa irlandeza a deschis pariurile pentru succesorul sau. Cardinalul Dionigi Tettamanzi (foto), in varsta de 70 de ani, arhiepiscop de Milano, pare sa fie favoritul, avand o cota de 5 la 2. Urmeaza cardinalul nigerian Francis Arinze, in varsta de 74 de ani (3 la 1) si cubanezul Jaime Lucas Ortega y Alamino, in varsta de 68 de ani (11 la 2). Alte nume vehiculate printre pariori sunt cardinalul de Florenta Ennio Antonelli si cel din Honduras, Oscar Rodriguez Maradiaga, ambii cu o cota de 6 la 1. Germanul Joseph Ratzinger si brazilianul Claudio Hummes au o cota de 10 la 1. Un alt italian, Giacomo Biffi, cardinal de Bologna, are o cota de 10 la 1. Cardinalul Angelo Sodano, in varsta de 77 de ani, numarul doi la Vatican si care se ocupa de treburile curente in absenta Papei, are o cota de 16 la 1.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite