Papa Benedict este criticat în Europa pentru afirmaţile legate de utilitatea prezervativului - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalele cotidiene din Peninsulă preiau azi declaraţiile lui Benedict al XVI-lea legate de utilitatea prezervativului şi polemicile suscitate în Europa în urma acestor afirmaţii. De asemenea, un loc important în ocupă în paginile ziarelor discuţiile pe marginea „decretului siguranţei”şi problema câinilor vagabonzi.

Franţa şi Germania îl critică pe Papa”, scrie „La Repubblica”. Printr-o notă, Ministerul de Externe francez şi-a arătat „o foarte mare preocupare” legată de afirmaţiile lui Ratzinger. „Franţa exprimă o accentuală nelinişte faţă de efectele pe care le-ar putea avea afirmaţiile Papei”, se mai arată în notă. Imediată şi reacţia Berlinului: „Prezervativele salvează viaţa la fel în Europa cât şi în alte părţi”. Reacţia Spaniei trece nivelul declaraţiilor vizând trimitea a nu mai puţin de un milion de prezervative în Africa. De asemenea, de la Madrid diplomaţii îl inivită pe Papa să-şi facă „mea culpa”. Purtătorul de cuvânt al Comisarului UE pentru ajutoare umanitare, Louis Michel, a afirmat  că „prezervativul este un element esenţial pentru lupta împotriva SIDA”. Cotidianul remarcă şi „reacţia” ministrului de Externe italian, Frattini, care a preferat să nu comenteze.

O sută de deputaţi ai PDL îi scriu premierului: «Nu vom vota pentru decretul siguranţei»” anunţă „Corriere della Sera”. Introducerea infracţiunii de „clandestinitate” în Codul Penal şi normele pentru denuţarea clandestinilor de către medici sunt inacceptabile afirmă un grup de 100 de deputaţi ai coaliţiei la putere, în frunte cu Alessandra Mussolini. Imediată intervenţia aliatului Umberto Bossi (Liga Nordului) care vrea ca decretul să rămână aşa cum a fost aprobat de către Senat. Mussolini este convinsă că poate miza pe şi pe sprijinul preşedintelui Camerei, Ginfranco Fini.

Berlusconi dezvăluie cifrele sondajelor înainte de alegerile europene” titrează „Il Giornale”. Cotidianul familiei Berlusconi publică datele unui sondaj al Euro Media Research, potrivit căruia dacă mâine s-ar merge la vot, PDL (partidul condus de magnat, n.r.) ar înregistra 42,1% dintre opţiuni, Liga Nordului 9,1% iar PD (în opoziţie, n.r.) 22,5%. dintre opţiuni. Acelaşi sondaj dă formaţiunea Italia dei Valori (IDV, condusă de Antonio Di Pietro, n.r.) cu 7,5% dintre preferinţe iar UDC cu 5,5%. Berlusconi mai afirmă citând acelaşi sondaj că este în continuare preferat de 65% dintre italieni în timp ce guvernul său este la cota 55,2%.

Tensiune la Universitatea „La Sapineza” din Roma, studenţii aruncă în poliţişti cu papuci” scrie „Il Giorno”.
Aproximativ 300 de studenţi au fost opriţi de poliţie să iasă din Universitate pentru a se uni cu o altă manifestaţie care avea loc în piaţa Santi Apostoli. Poliţia a blocat însă ieşirile întrucât studenţii nu aveau autorizaţie pentru a manifesta. În urma altercaţiilor un poliţist a fost rănit şi cîteva zeci de studenţi au suferit contuzii. Publicaţia afirmă că tinerii au aruncat în forţele de ordine cu încălţări, după „modelul francez”. Pe parcursul zilei de ieri au avut loc mai multe demonstraţii organizate de către centrala sindicală FLC-CGIL în semn de protest faţă de actuala politică a guvernului.

«Şeriful» care prinde în laţ câinii killer” titrează „La Stampa”. Cotidianul torinez relatează cu lux de amănunte prinderea unei haite de câini la Ragusa (Sicilia). În ultima vreme câinii vagabozi au făcut mai multe victime în Italia, culminând cu uciderea unui copil de 11 ani. De asemenea o turistă germană riscă să piardă un ochi tot din cauza unui atac al unei haite de câini vagabonzi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite