Pantomimă şi step pentru arădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Cercul de persoane 3:1" şi "Gara de Vest" sunt invitaţiile Teatrului Clasic Ioan Slavici din Arad Cea mai nouă producţie a Teatrului Clasic Ioan Slavici din Arad, spectacolul "Cercul de

"Cercul de persoane 3:1" şi "Gara de Vest" sunt invitaţiile Teatrului Clasic Ioan Slavici din Arad

Cea mai nouă producţie a Teatrului Clasic Ioan Slavici din Arad, spectacolul "Cercul de persoane 3:1", va fi prezentată în seara aceasta, în premieră, la Sala Studio a teatrului arădean, cu începere de la ora 19,00. "Cercul de persoane 3:1" este realizat de regizorul suedez de origine română Zoltan Schapira, în asistenţa doctorului Olivia Costea, după un text scris de Lars Noren.

Referindu-se la piesă, regizorul Zoltan Schapira spune că nu a dorit să prezinte răspunsurile la anumite întrebări, ci doar să contureze întrebările şi problemele omului contemporan. "Cercul de persoane 3:1" va aduce în faţa spectatorilor o temă de mare actualitate: marginalizarea în lumea contemporană; exilul fizic şi cel interior. Distribuţia este formată din actorii Carmen Vlaga (Fata), Marius Turdeanu (Tânărul), Călin Stanciu (Alcoolicul), Liliana Balica (Anna), Zoltan Lovas (Şomerul), Mariana Tofan Arcereanu (Lena, femeia în cărucior), Bogdan Costea (Schizofrenul), Ioan Costea (Directorul), Adriana Ghiniţă (Scriitoarea), Marian Parfeni (Ion), Oltea Blaga (O femeie), Angela Petrean şi Carmen Butariu (Femei dansatoare). Spectacolul face parte integrantă din proiectul de colaborare româno-suedeză, în care sunt implicate teatrele din Arad şi Teatrul Regional din Vaxho, proiect susţinut de Asociaţia "Cultură fără frontiere" şi Ambasada României din Suedia şi din Danemarca, precum şi de Ambasada Suediei la Bucureşti. În toamnă, în cursul lunii septembrie, "Cercul de persoane 3:1" va pleca în turneu, în Suedia şi Danemarca, unde va fi jucat pe cele mai importante scene de teatru ale acestor două ţări.

Duminică, invitaţie la "Gara de Vest"

"Gara de Vest" este un spectacol realizat de Adrian Horobeţ, cel care semnează atât scenariul, cât şi regia acestei piese care include teatru, step şi pantomimă. "Gara de Vest" este o piesă care, la vremea premierei, a fost catalogată de criticii arădeni drept "un fel de puzzle, din bucăţile căruia se doreşte construirea unei mici istorii a unei gări din vestul ţării". În spectacol domină scenele de grup în care regizorul a mizat pe forţa de expresie a dansatorului de step.

"Gara de Vest", la fel ca orice gară, este în permanenţă scena unor spectacole uimitoare: de la miracolul apariţiei trenului, până la întâlnirile şi despărţirile emoţionante pe care le găzduieşte. Cuvintele nu pot cuprinde în înţelesul lor toată încărcătura emoţională a evenimentelor, motiv pentru care acest spectacol este, în special, unul a mimicii, al gesturilor şi al dansului.

Spectatorii sunt invitaţi să revadă măiestria lui Zoltan Lovas, vitalitatea şi fineţea lui Andrei Elek, jocul minunat al Adrianei Ghiniţă, dar şi al Angelei Petrean şi al Maurei Ianos. Alţi actori care îşi aduc o contribuţie remarcabilă la reuşita spectacolului sunt: Bogdan Costea, Liliana Balica, Ionel Bulbuc, Carmen Vlaga, Constantin Florea, Carmen Butnariu, Oltea Aciocârlănoaiei-Blaga, Sorin Calotă, Ovidiu Ghinţă, Valentin Voicilă, Ioan Peter, Mariana Tofan-Arcereanu, Dan Covrig şi Lăcrimioara Szlanko.

Spectacolul se joacă mâine, de la ora 19,00, preţul unui bilet fiind de 15 lei de persoană. Elevii, studenţii, pensionarii şi persoanele cu handicap beneficiază de reducere de 50 la sută din preţul biletului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite