Un panou cu inscripția „Pământ Secuiesc“ a fost amplasat în fața Prefecturii Covasna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un panou cu inscripția latinească „SIC - Terra Siculorum“ („Pământ Secuiesc“) a fost amplasat luni dimineața în fața Prefecturii Covasna de reprezentanți UDMR, în semn de protest față de acțiunile prefectului Codrin Munteanu.

Panoul de 12 metri pătrați va rămâne în fața prefecturii până la Crăciun, deoarece a primit aprobare de la Primăria Sfântu Gheorghe, condusă de liderul UDMR Antal Arpad.

Președintele CJ Covasna Tamas Sandor, unul dintre reprezentanții UDMR care au fost prezenți la amplasarea panoului „buclucaș", a declarat că această acţiune este îndreptată în primul rând împotriva deciziilor şi comportamentului prefectului de Covasna, Codrin Munteanu. Sandor îl acuză pe Munteanu că "n-a adus în județ nicio pioneză", în schimb a atacat simbolurile secuilor din județ.

El a exemplicat cu acţiunea prefectului de a ataca deciziile privind denumirea mai multor instituţii de cultură, steagurile oraşelor Sfântu Gheorghe şi Covasna, al judeţului, inscripţiile de la intrarea localităţilor cu mesajul "Isten hozta" ("Dumnezeu v-a adus"), scriu cei de la Mediafax.

Primarul din Sfântu Gheorghe susține că prefectul provoacă mereu comunitatea maghiară, iar "cel care seamănă vânt culege furtună".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite