Panică pe Aeroportul Otopeni: O grindă a căzut în zona terminalului cinci şi a spart trei geamuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O grindă a căzut, miercuri dimineaţă, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, în zona terminalului cinci, după cum a anunţat Realitatea.

Un pasager, aflat la faţa locului, a declarat: "Un braţ de macara s-a prăbuşit peste terminalul cinci. Foarte mulţi oameni s-au speriat şi nu ştiu ce să mai spun. Nu a venit nimeni şi nu s-au acordat îngrijiri medicale", a spus femeia care se pregătea să se îmbarce spre Israel.

Mai citiţi şi:

Bucureşti: Somn uşor pe Aeroportul Otopeni

Greva de la British Airways anulează mai multe curse de pe Aeroportul Otopeni

Contactată telefonic de sursa citată, pasagera a adăugat: "Oamenii s-au speriat. Sunt mulţi oameni cărora li s-a făcut rău. Autorităţile nu au făcut nimic. Din partea aeroportului nu a venit nimeni. Au venit doar să strângă cioburile şi să facă curat, însă nimeni nu a venit să stea de vorbă cu noi, să ne explice ce s-a întâmplat".

Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional "Henri Coandă", a declarat că pasagerii s-au speriat şi că nu a fost vorba decât de câteva clipe de panică. "Eu sunt la faţa locului şi este vorba de o grindă care a alunecat şi a spart trei geamuri la limita zonei de îmbarcare. Este vorba de zona de şantier imediat limitrofă zonei de îmbarcare", a precizat oficialul.

Referitor la o eventuală intervenţie a ambulanţei, Valentin Iordache a precizat că nu a fost nevoie de medici, la faţa locului. "Din câte ştiu, la poarta zonei de îmbarcare nu era o cursă de Israel, ci de o cursă charter. Pasagerii nu au anunţat că ar fi vorba de o intervenţie a ambulanţei, în zona respectivă", a precizat Iordache pentru Realitatea.

"Personalul medical este pregătit să intervină în orice moment, dar deocamdată nu a fost nevoie", a adăugat Iordache. Potrivit acestuia, în apropiere este un grup de pelerini, care aşteaptă informaţii cu privire la derularea situaţiei.

Valentin Iordache a precizat că nu a fost o greşeală de manevră pentru că grinda a rămas agăţată de braţul macarelei. "În cădere grinda a spart trei geamuri la un culoar care nu e frecventat de multă de lume. Nu au existat răniţi, iar acum se fac cercetări pentru a stabili responsabilii incidentului provocat de cei care lucrau la extinderea terminalului", a spus Iordache.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite