Pamela şi Dorin se logodesc asistaţi de Protecţia Copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

şi consiliere, a fost prezentă, ieri, la Strehaia, pentru a discuta cu părinţii logodnicilor despre riscurile la care se expun dacă le vor permite celor doi să convieţuiască, încălcând

şi consiliere, a fost prezentă, ieri, la Strehaia, pentru a discuta cu părinţii logodnicilor despre riscurile la care se expun dacă le vor permite celor doi să convieţuiască, încălcând astfel drepturile copilului.
Părinţii minorilor au venit la întâlnirea programată la primăria din oraş şi au dat asigurări că, după petrecerea tradiţională ţigănească ce va dura trei zile, copiii vor merge în continuare la şcoală şi vor locui separat. Înainte de acestea însă, rromi care i-au însoţit pe părinţii chemaţi la audieri au făcut un tărăboi de pomină în faţa primăriei. La vederea aparatelor foto şi a camerelor de luat vederi, ţiganii au început să urle şi să devină agresivi cu ziariştii prezenţi. Nervoase, pirandele au trecut şi la înjurături, ameninţând că nu va mai avea loc nici o întâlnire dacă sunt filmate. Scandalul a fost potolit cu greu de directorul DJASPC Mehedinţi, Geta Aprotosoaie, care s-a băgat în mijlocul ţiganilor şi i-a convins că este nevoie să se discute civilizat şi omeneşte în primărie despre drepturile copilului. ,,Le-am luat declaraţii părinţilor şi ne-au asigurat că va fi doar o petrecere şi nu va avea loc nici un contact sexual între copii. Îmi pare rău că la apariţia presei o parte din ţigani au reacţionat cum nu ar fi trebuit. Pe viitor, atât noi, cât şi reprezentanţii primăriei vom mai organiza întâlniri de consiliere cu rromii şi suntem conştienţi că va fi o muncă dificilă. Şi asta pentru că nu putem pătrunde permanent în casele dumnealor să-i urmărim ce fac, ci doar când facem anchete sociale ori în alte condiţii ale legii", ne-a declarat directorul Geta Aprotosoaie. Dorin Frâncu este elev în clasa a VII-a şi Pamela Mihai în clasa a VI-a din şcoala generală Strehaia - Mehedinţi şi provin din familii de ţigani putrezi de bogaţi. Băieţelul este nepotul lui Ion Mihai, cunoscut sub numele de prinţul Leo. Tatăl acestuia, Ion Frâncu, susţine că cei doi copii se plac foarte mult şi din acest motiv a stabilit cu părinţii Pamelei că a sosit vremea să-i logodească pe cei doi. ,,Nu e vorba de nuntă, ci de o logodnă conform tradiţiei tigăneşti prin care anunţăm la toată lumea că cei doi sunt arvuniţi. Suntem ţigani respectabili - asta este tradiţia noastră şi vrem doar să facem o petrecere frumoasă. Copilul meu va merge în continuare la şcoală şi nu vreau să-l laud, dar învaţă foarte bine şi ştie bine să vorbească şi în limba engleză", susţine Ion Frâncu. Potrivit acestuia, la petrecerea ce va ţine trei zile vor fi prezenţi peste 500 de invitaţi, ţigani şi români, din toată ţara. Muzică va fi de tot felul, orchestre, tarafuri, manelişti şi interpreţi de muzică populară. Printre aceştia se numără ansamblul folcloric Ciocârlia, Dan Bursuc şi formaţia sa, Florin Salam, Adriana Antoni, Rodica Olariu şi alţii. Pentru ospăţ vor fi sacrificaţi 30 de porci, 10 viţei şi 50 de curcani. Bunicul Pamelei a anunţat că la logodnă îi va dărui o salbă de 300 de galbeni ,,din aurul confisacat de comunişti şi recăpătat după revoluţie". Casa în care cei doi vor locui mai târziu este de fapt un palat placat în marmură, cu zeci de camere luxoase.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite