Păltinişul, gazdă pentru co mpetiţia bolizilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doritorii de senzaţii tari, iubitorii de maşini, dar şi piloţii, amatori sau profesionişti, sunt aşteptaţi în acest weekend la cea de-a treia ediţie a Cupei de viteză în coastă,

Doritorii de senzaţii tari, iubitorii de maşini, dar şi piloţii, amatori sau profesionişti, sunt aşteptaţi în acest weekend la cea de-a treia ediţie a Cupei de viteză în coastă, rezervată amatorilor, ce se desfăşoară pe drumul ce face legătura între Cabana Curmătura Ştezii şi Platoul Vălari.

Dacă la precedentele competiţii, la Daia şi Cisnădioara, traseul a fost destul de lejer, de această dată este mult mai interesant. Succesiunea de ace de păr, combinate cu viraje mascate, dar şi de viteză, cât mai ales lungimea traseului de 5 kilometri fac ca această cursă să se anunţe foarte interesantă, atât în bătălia cu secundele, cât mai ales din punctul de vedere al spectatorilor, care sunt aşteptaţi într-un număr mare la această competiţie.

La startul cursei, se pot alinia toţi piloţii care vor să-şi încerce valoarea maşinii, contracronometru. Singurele condiţii impuse participanţilor sunt: să aibă permis de conducere cu o vechime mai mare de un an, maşina să fie dotată cu centură de siguranţă în trei puncte, triunghi reflectorizant, stingător, iar în timpul manşelor de concurs şi antrenament, fiecare pilot are obligaţia de a purta cască de protecţie.

Clasamentele vor fi alcătuite în funcţie de capacitatea cilindrică a maşinilor. Vor fi făcute două clasamente separate, pentru piloţii amatori şi pentru cei profesionişti. "În cadrul acestei cupe vom premia cele mai rapide trei maşini, marca Volkswagen sau Audi care vor lua startul. Nu contează anul de fabricaţie sau modelul", spune Radu Blatador, unul dintre organizatori. Noi vă dorim distracţie plăcută!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite