Palomeala naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

şcolare din ce în ce mai slabe. Când li se dă un test cu grilă occidentală, majoritatea tinerilor români dovedesc că nu au cunoştinţe, priceperi şi deprinderi care să-i ajute să se

şcolare din ce în ce mai slabe. Când li se dă un test cu grilă occidentală, majoritatea tinerilor români dovedesc că nu au cunoştinţe, priceperi şi deprinderi care să-i ajute să se descurce în viaţa de zi cu zi. Programele şcolare sunt într-o schimbare care nu se mai termină de 15 ani. şcoala trăieşte din fondurile colectate de la părinţi. Profesorii sunt prost plătiţi şi nu lasă niciun an să treacă fără greve. Mafia meditaţiilor se extinde. Copiii sunt înjunghiaţi în cancelarii, iar în toaleta Ministerului Educaţiei se comit violuri. Nici examenele naţionale nu se mai desfăşoară în linişte. În 2003 s-au greşit subiectele şi grilele de corectare pentru nouă materii de la bacalaureat, iar anul trecut subiectele de examen au fost puse în braţele unei persoane care avea o singură legătură cu învăţământul: era soţul şefei Inspectoratului şcolar Cluj. La toate acestea le-a pus capac, sâmbătă, Comisia Naţională de Organizare a Testelor Naţionale, care i-a dat ziaristului Florin Pupăză de la Adevărul 40 de plicuri cu subiecte şi bareme de corectare, fără să-i solicite vreun act de identitate sau delegaţia Comisiei judeţene de teste naţionale, după cum prevede regulamentul examenului.
Aşa cum reporterul de la "Daily Mirror" nu a comis niciun act terorist când a străpuns, în 2003, sistemul de securitate de la Buckingham Palace, tot aşa şi reporterul de la Adevărul nu a vrut să facă vreun rău. Demersul jurnalistic al ziarului nostru a urmărit un singur lucru: demascarea superficialităţii cu care sunt organizate examenele cu rol crucial pentru viitorul absolvenţilor de gimnaziu şi de liceu. Ziaristul de la Adevărul nu s-a dus la minister cu documente falsificate, nu a sustras prin efracţie subiectele, ci a trecut ca-n brânză prin cele trei filtre de "securitate", fără ca vreun amploaiat din comisie să-l întrebe de sănătate. După ce i-au dat plicurile ca pe tavă, acestea au fost predate imediat la poliţie, fără a fi desigilate, pentru că nu s-a dorit blocarea examenelor. Reacţia Comisiei Naţionale, condusă de Paloma Petrescu, o pesedistă travestită în pedistă, a fost una aiuritoare. Doamna Paloma, care ar fi trebuit să fie creierul coordonării şi îndrumării Comisiei, îşi schimba declaraţiile de la o oră la alta şi pasa responsabilităţile de la unul la altul. A ajuns să spună că ea, ditamai şefa testelor naţionale, nu avea ce căuta în minister cu câteva ore înainte de începerea examenului. I-a mai rămas doar să dea vina pe pisicile care se împerechează prin podul ministerului.
În loc să rezolve criza, fără precedent în istoria învăţământului românesc, politicienii au început să se încaiere din nou. Liberalii, care până acum au tratat educaţia cu spatele, vin şi dau lecţii democraţilor. A ajuns să râdă ciob de oală spartă. Ministrul Hărdău ia anunţul premierului, cum că o va demite astăzi pe doamna Paloma Petrescu, ca pe un atac la persoană. Hărdău zice că-i place să o ţină pe Paloma în braţe şi că se va lupta pentru ea. În aceste condiţii, de astăzi, testarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a riscă să fie bruiată de palomeala naţională.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite