Palatul lui Bercea, demolat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vila demolată ieri era construită  fără autorizaţie
Vila demolată ieri era construită fără autorizaţie

Primăria Slatina a dărâmat, luni, una dintre vilele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, construite ilegal în Slatina.

Autorităţile locale au reuşit astfel, în premieră, să demoleze unul dintre imobilele lui Bercea Mondial construite fără autorizaţie, după un proces anevoios câştigat în instanţă.

„Cheltuielile de judecată şi demolare, care se ridică la aproximativ 50.000-60.000 de lei, vor fi achitate de proprietar, iar dacă nu ne va da banii, acest teren va fi scos la vânzare. Mai sunt încă două procese pe rol şi noi sperăm ca anul viitor să mai avem parte de o demolare", a spus Darius Vâlcov, primarul Slatinei. Primăria Slatina a obţinut hotărârea după trei ani de procese.

În iunie 2006, Bercea Mondial a ridicat o construcţie fără autorizaţie, motiv pentru care Primăria Slatina a aplicat o amendă de 100.000 de lei, cu obligaţia de a demola imobilul. Bercea a folosit strategia sa preferată, „suveica", terenul fiind vândut succesiv, pe hârtie, de nu mai puţin de zece ori.

Bercea a contestat în instanţă sancţiunile şi a câştigat, primăria neputând să facă dovada că el este proprietarul real al terenului. În 2007, primăria i-a dat o nouă amendă lui Gheorghe Săbăreanu, cel care figura drept proprietar. Sancţiunea a fost contestată, dar procesul a fost pierdut de interpusul lui Bercea.

În timpul procesului, terenul din strada Piteşti şi-a schimbat din nou proprietarul, fiind trecut pe numele Oranţei Stoiculescu. Amenda n-a fost plătită niciodată. În 2008, autorităţile locale au deschis o nouă acţiune la Judecătoria Slatina pentru demolarea construcţiei ilegale, procesul încheindu-se în iulie 2011, în favoarea primăriei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite