UPDATE Băsescu a cerut în CSAT toleranţă zero în faţa clanurilor de crimă organizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţa de joi a Consiliului Suprem de Apărare a Tării s-a încheiat.

UPDATE 17.50 Subiectele care s-au discutat la CSAT

1. Au fost aprobate liniile generale ale viitorului mandat al delegaţiei României care va participa la Summit-ul NATO de la Lisabona. Băsescu a accentuat importanţa noului Concept Strategic al Alianţei, mai ales în ceea ce priveşte nevoia de a asigura direcţia strategică pentru evoluţia Alianţei pe termen mediu şi lung.

2. Aderarea României la Spaţiul Schengen conform calendarului stabilit. Concluzia discuţiilor a fost că România şi-a respectat toate angajamentele la acest capitol.

3. A fost aprobată Strategia Naţională de Ordine Publică. A fost stabilită ca prioritate pentru perioada 2010 - 2013 intensificarea activităţii împotriva fenomenului infracţional, în special asupra criminalităţii organizate şi transfrontaliere şi terorismului. Preşedintele Traian Băsescu a precizat că Ministerul Administraţiei şi Internelor trebuie să intervină în forţă în cazul violenţelor provocate de clanuri sau grupări din zona crimei organizate.

4. Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării. Obiectivul e angajarea statele riverane într-o cooperare regională pentru susţinerea dezvoltării economico-sociale.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării este autoritatea administrativă autonomă investită, potrivit Constituţiei, cu organizarea şi coordonarea unitară a activităţilor care privesc apărarea ţării şi siguranţa naţională.

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării sunt ministrul Apărării, ministrul Administraţiei şi Internelor, ministrul Afacerilor Externe, ministrul Justiţiei, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, ministrul Finanţelor Publice, directorul Serviciului Roman de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidenţial pentru securitate naţională.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite