Palatul Victoria, un Turn Babel politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PARTIDELE PARLAMENTARE NEGOCIAZA astazi la sediul guvernului solutiile pentru depasirea blocajului parlamentar. Dar fiecare merge la Palatul Victoria cu alte idei. PD

PARTIDELE PARLAMENTARE NEGOCIAZA astazi la sediul guvernului solutiile pentru depasirea blocajului parlamentar. Dar fiecare merge la Palatul Victoria cu alte idei.
PD RASPUNDE SCEPTIC INVITATIEI LUI TARICEANU
Conducerea PD va participa la consultarile initiate de premierul Calin Popescu Tariceanu in vederea deblocarii dezbaterilor din Parlament. "Ne ducem, cum sa nu ne ducem!", a spus vicepresedintele PD Cezar Preda. Liderul grupului PD din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, a aratat insa ca situatia din Parlament este pe cale sa se deblocheze, intrucat Biroul Permanent al Camerei a decis ca, la inceputul saptamanii viitoare, in plen sa se dezbata proiectele de lege necesare integrarii europene. Si un alt vicepresedinte al PD, Romeo Raicu, si-a exprimat scepticismul in legatura cu consultarile propuse de Tariceanu, amintin ca, oricum, liderii Aliantei PNL-PD se intalnesc in fiecare zi de luni. Conducerea PD nu stabilise, ieri dupa-amiaza, ce agenda va avea la intalnirea cu premierul.
UNGURII CER DEBLOCAREA SITUATIEI DIN PARLAMENT
,UDMR este de acord cu intentia primului-ministru de a avea consultari cu partidele politice", a anuntat, ieri, presedintele acestei formatiuni politice, Marko Bela. El a spus ca UDMR intentioneaza sa discute cu premierul exact pe tema propusa de acesta: evitarea unor posibile intarzieri in procesul de integrare europeana. Bela a sustinut ca este ,inacceptabil" ceea ce se intampla acum in parlament, evenimentele din ultimele zile confirmand necesitatea modificarii regulamentelor, inclusiv prin instituirea procedurilor de schimbare a presedintilor celor doua Camere. ,Ce se intampla in parlament e dovada ca presedintii celor doua Camere pot influenta activitatea legislativa si intentia schimbarii lor este justificata", a declarat presedintele UDMR.
PSD SOLICITA ADOPTAREA LEGILOR EUROPENE
PSD merge astazi la consultarile convocate la Palatul Victoria cu o agenda mai bogata decat cea propusa de Calin Popescu Tariceanu. Cei trei lideri ai partidului, Mircea Geoana, Adrian Nastase si Miron Mitrea, carora li se va adauga fostul negociator pentru integrare Vasile Puscas, vor sa discute nu doar probleme legate de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, ci si chestiuni referitoare la problematica interna, inclusiv problema inundatiilor. Una dintre prioritati este deblocarea situatiei din parlament, unde Puterea incearca din rasputeri inlocuirea presedintilor celor doua Camere, iar PSD apeleaza la orice tertip pentru a apara fotoliile lui Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu. PSD va incerca sa-l convinga pe premierul Tariceanu ca integrarea europeana este in acest moment mult mai importanta decat orice lupta interna.
PARTIDUL ROMANIA MARE MERGE LA NEGOCIERI
PRM se va prezenta la consultari cu o delegatie din care fac parte liderul Corneliu Vadim Tudor, deputatul Lucian Bolcas si senatorul Gheorghe Funar. PRM a raspuns chemarii premierului Tariceanu, dupa ce a refuzat categoric intalnirile cu presedintele Traian Basescu pe tema parlamentului unicameral.
CONSERVATORII SPERA INTR-O SOLUTIE SALVATOARE
Deputatul Bogdan Ciuca, purtator de cuvant al Partidului Conservator (PC), a declarat ca, in situatia actuala, formatiunile politice trebuie sa caute o solutie si nu neaparat sa incerce sa-si impuna propria solutie. ,Orice propunere care se refera la consultari pe scena politica este sustinuta si apreciata de PC. Noi sustinem si apreciem propunerea premierului Tariceanu si suntem convinsi ca se va gasi o rezolvare, altfel ar fi neplacut", a apreciat purtatorul de cuvant al conservatorilor.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite