Palatul Parlamentului, luat cu asalt de revoluţionari: 2.000 de persoane la Congresul Revoluţionarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 2.000 de persoane au participat la Congresul Revoluţionarilor
Peste 2.000 de persoane au participat la Congresul Revoluţionarilor

Aproximativ 2.000 de persoane ua participat, sâmbătă, la Congresul Extraordinar al Consiliului de Onoare al Revoluţiei, de la Palatul Parlamentului.

Cei prezenţi la Congres au ţinut un moment de reculegere pentru victimele Revoluţiei din decembrie 1989, urmat de intonarea imnului naţional. Apoi  au avut loc discursurile de deschidere, printre vorbitori aflându-se senatorul PNL Raymond Luca şi deputatul Gheorghe Firczak.

Primul care a vorbit a fost Luca, acesta amintind despre un studiu care arată că numai trei din zece români mai cred, astăzi, că ideologia comunistă a fost o idee proastă.  Raymond Luca le-a cerut celor prezenţi să redevină reperul moral al societăţii şi să nu creadă că, în urmă cu 20 de ani, nu au învins, ci au pierdut. În momentul în care acesta a vorbit despre discursul de vineri al lui Ion Iliescu, revoluţionarii au început să huiduiască.

„Prin manifestările noastre trebuie să promovăm idealurile Revoluţiei din '89. Revoluţionarii îşi pot recupera prestigiul dacă încetează să mai fie o remorcă a unui partid comunist sau al altuia, oricare ar fi numele“, a spus şi Gheorghe Firczak, conform Mediafax.

Congresul a avut loc în sala A.I. Cuza din Palatul Parlamentului, care s-a dovedit neîncăpătoare pentru numărul mare de participanţi. Mai mulţi revoluţionari au rămas în holul clădirii, ascultând discursurile de afară.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite