Pakistanul a făcut pace cu Bin Laden

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi Pakistanul este aliatul Statelor Unite în războiul contra terorismului, înalţi oficiali ai armatei au anunţat că nu îl vor aresta pe Osama bin Laden, chiar dacă acesta s-ar afla în

Deşi Pakistanul este aliatul Statelor Unite în războiul contra terorismului, înalţi oficiali ai armatei au anunţat că nu îl vor aresta pe Osama bin Laden, chiar dacă acesta s-ar afla în ţara lor.
Anunţul, surprinzător, a venit după o înţelegere de pace între armata pakistaneză şi grupările talibane. "Osama bin Laden va fi bine primit în Pakistan, nu e nevoie să se ascundă. Cu o singură condiţie: să ducă o viaţă paşnică!" Guvernul pakistanez şi militanţii islamişti protalibani din zonele tribale din Pakistan, situate la graniţa cu Afganistanul, au semnat, marţi, un "acord de pace", menit să pună capăt ostilităţilor între puterea centrală şi rezistenţa islamistă din zonele tribale, informează AFP. Acordul a fost semnat de unul din liderii protalibani din Pakistan, Azad Khan, şi de reprezentantul guvernului de la Islamabad, Fakhr-e-Alam. Potrivit oficialului menţionat, militanţii islamişti se obligă să nu coopereze cu mercenarii străini în provincia Waziristanul de Nord (nord-vestul Pakistanului) şi să nu treacă graniţa afgană ca să lupte împotriva trupelor coaliţiei multinaţionale antiteroriste. În plus, militanţii islamişti din zona tribală pakistaneză se angajează să nu mai lupte împotriva forţelor guvernamentale şi renunţă la atentate împotriva reprezentanţilor puterii civile şi militare. Americanii s-au arătat şocaţi de decizia pakistanezilor şi spun că Al-Qaida a reuşit să îşi construiască un sanctuar şi în Pakistan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite