Pâine şi caş în loc de chipsuri, în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vom avea alimente sănătoase în şcoli, din toamnă. Asta îşi propune deputatul Mircia Giurgiu, iniţiatorul Legii pentru o alimentaţie sănătoasă în şcoli. "Părinţii din Cluj au

Vom avea alimente sănătoase în şcoli, din toamnă. Asta îşi propune deputatul Mircia Giurgiu, iniţiatorul Legii pentru o alimentaţie sănătoasă în şcoli.

"Părinţii din Cluj au venit cu propunerea de a introduce în chioşcurile din şcoli alimente ecologice. Sprijin avem şi de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, iar săptămâna trecută am fost la un târg al producătorilor agricoli care s-au arătat dispuşi să ofere astfel de alimente, la preţuri care pot fi acceptate de părinţi. Este vorba de caş, cârnaţi, pâine, lapte, toate ecologice", ne-a declarat deputatul.

Ambalajul, sufletul comerţului

Politicianul independent Mircia Giurgiu crede că produsele vor atrage elevii prin ambalajul lor şi prin faptul că vor fi prezentate sub formă de sandvişuri.

"Eu sper să reuşesc să închei un protocol cu producătorii agricoli, pe care îl voi discuta în prealabil cu Ministerul Educaţiei şi cu Ministerul Învăţământului. Sper ca, din noul an şcolar, aceste alimente ecologice să se găsească în chioşcurile unităţilor de învăţământ din Cluj măcar, dacă nu din toată ţara", ne-a mai spus deputatul.

Legea pentru o alimentaţie sănătoasă în unităţile de învăţământ preuniversitar, iniţiată de Mircia Giurgiu, a fost trimisă spre promulgare preşedintelului României în 17 mai 2008, fiind deja adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senatul României.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite