Păhărelul nevinovat şi ignoranţa ucid pe bune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studiu. Suntem ţara lui "merge şi-aşa" şi e alarmant când prostul obicei se manifestă în domenii de masă şi cu grad mare de risc. Peste 83% dintre şoferii români nu au habar de

Studiu. Suntem ţara lui "merge şi-aşa" şi e alarmant când prostul obicei se manifestă în domenii de masă şi cu grad mare de risc. Peste 83% dintre şoferii români nu au habar de prevederile Codului Rutier şi sunt convinşi că legea le dă voie să conducă după ce au băut un pahar de vin sau o sticlă de bere. Mulţi îşi supraestimează abilităţile de conducători auto sau performanţele maşinilor. Sunt concluziile unui studiu realizat de Institutul pentru Cercetarea şi Prevenirea Criminalităţii. Am văzut cu ochii mei (culmea, înaintea Învierii) un teribilist care a depăşit coloana de maşini pe linie continuă într-o curbă la dreapta, după care a intrat fatal într-un camion. Mi-e groază să mă gândesc la câte se pot întâmpla în aceste zile de mare flendureală şi abureală.


Replică. Vestul sălbatic oltenesc nu se dezminte. Reglări de conturi cu bâte, pietre, cuţite, pistoale, şi asta într-un loc public, chiar în curtea Spitalului Judeţean. Creştini de ocazie, nişte ţigani mafioţi şi-au făcut de cap de Paşte fără frică de Dumnezeu, singura autoritate care i-ar mai putea astâmpăra. Autorităţile pământene în frunte cu marele comandant de oşti de poliţie şi probabil mare fan al thrillerelor hollywoodiene, comisarul-şef Gheorghe Bică, ne liniştesc anunţând declanşarea acţiunii "Cruciada II". Nu am văzut "Cruciada I", dar ceva îmi spune că a fost o producţie de duzină.


Alegeri. Mulţi şi încrezători. 19 candidaturi a validat Biroul Electoral Municipal pentru postul de primar de Bucureşti şi parcă nu s-au schimbat prea multe faţă de anii "90. Dubiile devin certitudini când afli despre sutele de pomeni electorale. Numai un titlu: "Sute de arădeni au stat la coadă la tocăniţă şi mititei gratis la lansarea candidaţilor …". Şi circus maximus nu e decât la început.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite