Pădurile planetei ard şi asigurările au luat foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza incendiilor extinse, societăţile de asigurări din SUA îşi reduc drastic fondurile pentru asiguraţi Proprietarii caselor considerate "nesigure", adică cele de la marginea

Din cauza incendiilor extinse, societăţile de asigurări din SUA îşi reduc drastic fondurile pentru asiguraţi

Proprietarii caselor considerate "nesigure", adică cele de la marginea pădurilor sau care nu se află în apropierea unei surse de apă, riscă să rămână cu buza umflată, în caz de catastrofă naturală. Excedate de sumele mari plătite până în prezent, companiile americane de asigurări au început să-şi "trieze" clienţii.

Flăcările au cuprins, în vara aceasta, întinse suprafeţe din unele state americane, cele mai afectate fiind zonele nord-vestice. Tăvălugul incendiilor a trecut peste milioane de hectare de terenuri şi păduri, în special din statele Utah, Montana şi Oregon. Zeci de case au fost distruse şi sute de familii evacuate.

Din cauza sumelor exorbitante plătite păgubiţilor (numai în San Diego şi San Bernardino, California, au fost achitate, în 2005, peste trei miliarde de dolari), societăţile de asigurări au început să le pună condiţii drastice proprietarilor de case şi de terenuri. Astfel, aceştia sunt obligaţi să ia diverse măsuri pentru a-şi proteja locuinţele.

Toaletarea tufişurilor şi a lizierei, pe o suprafaţă de 50 de metri de jur împrejurul casei, a devenit obligatorie. Multe companii îşi reduc fondurile de asigurări plătind despăgubiri doar pentru locuinţele considerate "sigure", adică cele cu surse de apă în apropiere sau care nu se află în zone cu risc de incendiu.

Stare de urgenţă în Dubrovnik şi Montana

Incendii de proporţii continuă să facă ravagii în diverse colţuri ale lumii. La Dubrovnik, în Croaţia, a fost declarată starea de urgenţă, pentru că focul (provenit din zonele împădurite din Bosnia vecină) a ajuns până în unele cartiere vechi ale oraşului supranumit "perla Adriaticii". Peste 26 de pompieri au fost răniţi, dintre care trei foarte grav, iar femeile şi copiii au fost evacuaţi din cartierele ameninţate.

De cealaltă parte a Oceanului, guvernatorul statului Montana, Brian Schweitzer, a declarat, de asemenea, starea de urgenţă din cauza incendiilor de pădure care fac ravagii în nord-vestul statului. O suprafaţă de circa 40 de kilometri pătraţi a fost afectată, 200 de familii fiind evacuate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite