Pădurarii pun camere de filmat pe hoţii de lemne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Direcţiei Silvice Mehedinţi, ştefan Lăzărescu, doreşte să achiziţioneze 10 camere video pentru dotarea fiecărui ocol silvic de pe raza judeţului. Pădurarii vor filma hoţii de

Directorul Direcţiei Silvice Mehedinţi, ştefan Lăzărescu, doreşte să achiziţioneze 10 camere video pentru dotarea fiecărui ocol silvic de pe raza judeţului. Pădurarii vor filma hoţii de lemne prinşi în flagrant pentru a aduce probe concludente în justiţie.
,,Fenomenul de furt din pădurile noastre înregistrează o creştere alarmantă. Personalul silvic este ameninţat, agresat şi mereu în pericol şi de aceea solicităm sprijin de la Ministerul Justiţiei, prin aplicarea legii şi a pedepselor severe, şi de la Ministerul Administraţiei şi Internelor să fie alături de noi pentru stoparea jafului din păduri. M-am gândit să achiziţionăm câte o cameră video pentru fiecare dintre cele 10 ocoale silvice de pe raza Mehedinţiului ca să ne ajute la dovedirea cu probe a celor care fură material lemnos", ne-a declarat directorul Direcţiei Silvice Mehedinţi, ştefan Lăzărescu. Din datele statistice reiese că de la începutul anului şi până în prezent au fost înregistrate peste 100 de cazuri de furturi de lemne. Materialul lemnos confiscat se ridică la aproximativ 300 de metri cubi. Ultimul caz relevant s-a petrecut zilele trecute pe raza Ocolului Silvic Strehaia, unde, pentru a stopa o bandă de hoţi, silvicultorii au fost nevoiţi să tragă cinci focuri de armă. Grupul infracţional dotat cu drujbă şi maşină era coordonat de o femeie. ,,Este vorba de Alina Ghinescu, patroana unei societăţi, şi de opt bărbaţi care sustrăgeau buştean de fag, încărcaseră aproape 3 metri cubi," ne-a declarat şeful Ocolului Silvic Strehaia, Sorin Nicolicioiu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite