Păcuraru o dă la întors: "raţionalizări" în loc de concedieri printre funcţionarii publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul muncii, Paul Păcuraru (foto), a revenit, ieri, asupra declaraţiilor recente privind reducerea cu 10 la sută a posturilor din administraţia centrală şi locală. "Nu veţi vedea

Ministrul muncii, Paul Păcuraru (foto), a revenit, ieri, asupra declaraţiilor recente privind reducerea cu 10 la sută a posturilor din administraţia centrală şi locală. "Nu veţi vedea funcţionar public sau bugetar disponibilizat ca urmare a deciziei guvernului. Veţi vedea, în schimb, raţionalizări şi ordonări de structură de personal, în funcţie de volumul de activitate. Nu vor fi disponibilizări. Vom avea blocări de posturi şi plafonări pe fond de salarii", a precizat Păcuraru, la un post de radio.

Preşedintele Camerei, Bogdan Olteanu, a spus ieri că proiectul de reducere a personalului bugetar cu 10 procente va fi discutat peste două săptămâni la şedinţa Executivului.
"Încercăm să promovăm un proiect în care a eşuat Guvernul Năstase şi anume reducerea personalului din sectorul bugetar. Programul de guvernare al lui Năstase prevedea o reducere cu 30 la sută, dar nu a redus cu nicio persoană. Acum încercăm noi să reducem cu 10 la sută.

Ministrul muncii va prezenta în prima şedinţă de guvern, care va avea loc probabil peste două săptămâni, o soluţie pentru reducerea personalului bugetar", a afirmat Olteanu, citat de NewsIn. La ultima şedinţă de guvern, premierul Tăriceanu le-a solicitat miniştrilor muncii şi finanţelor să prezinte, în luna august, o informare cu privire la posibilitatea reducerii cu 10 procente a personalului din administraţia publică, cu scopul de a avea o administraţie "suplă, profesionistă şi motivată".

Replica sindicaliştilor: mai puţini consilieri locali

Sindicaliştii din administraţie au protestat săptămâna trecută faţă de intenţia ministrului de a le reduce posturile cu 10%. Valer Suciu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicaliştilor din Administraţie, a declarat că o asemenea măsură nu s-ar justifica în condiţiile în care multe dintre activităţile instituţiilor centrale au fost transferate către administraţia locală. În plus, sindicaliştii din administraţia locală au cerut guvernului să elimine funcţiile consilierilor din cabinetele primarilor şi al preşedinţilor consiliilor judeţene.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite