Pactul de la Golden Blitz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

viaţa după cum simte el, nu după normele societăţii. Aşa a fost posibil ca, la prânz, să îl pună la punct pe Gigi Becali pentru mojiciile spuse la adresa premierului şi vicepremierului

viaţa după cum simte el, nu după normele societăţii. Aşa a fost posibil ca, la prânz, să îl pună la punct pe Gigi Becali pentru mojiciile spuse la adresa premierului şi vicepremierului Copos, iar seara să se hăhăiască la şpriţ cu acelaşi Gigi Becali. Traian Băsescu trebuie să facă un efort să ia poziţie în faţa unei mitocănii, trebuie să-şi aranjeze cravata, să se gândească la o formulare preţioasă pe care s-o livreze camerelor de luat vederi. În schimb, când reporterii l-au întrebat la cârciumă cum e cu declaraţia lui Becali - cel devenit între timp vecin la frapiera prezidenţială -, Băsescu a răspuns fără niciun efort de gândire: "Nu e domne nicio supărare! La bucurie, toate se uită!". Adică, băi băieţi, nu mai sunt acum preşedinte, sunt în timpul meu liber, ce dracului mă întrebaţi d-astea?
Ce să înţeleagă Gigi Becali din toate astea, decât că ăsta e modelul acceptat de Preşedinţie, că a da cu lături în stânga şi în dreapta este un mod normal de a face politică, ba chiar eficient. Nici nu se trecuse de aperitive şi preşedintele Băsescu legitimase deja grobianismul lui Becali. Preşedintele însuşi este un artizan al politicii cu bocanci în gură, de acum şi-a atras şi învăţăcei. Iar învăţăceii pot fi puşi şi la muncă, doar nu o să se expună magisterul în fiecare zi. Cum s-o fi nimerit nu ştim, dar Becali a sărit exact la gâtul adversarilor declaraţi ai lui Băsescu, Tăriceanu şi Copos, adică "băieţii răi" din guvernul acela plin de miniştri capabili şi cinstiţi de la PD. Încurajat de preşedinte şi măgulit de atenţia pe care acesta i-o acordă, Becali va ieşi de acum oricând la bătaie în numele idolului său. şi cum baronul din Tunari se încordează şi în spaţiul politic, nu numai în lojele de termopan de pe stadioane, este tocmai bun să facă pe mardeiaşul cu miniştri, parlamentari, cu oricine stă în calea mentorului său. De altfel, tot cu sinceritatea sa dezarmantă, Becali a şi recunoscut într-o discuţie cu Adevărul că preşedintele s-a bucurat tacit că l-a călcat în picioare pe Tăriceanu. Aşadar, pactul Becali - Băsescu s-a încheiat pe colţul mesei.
Revenind la Golden Blitz, aflăm, după consumarea chermezei, că mai era puţin şi se muta şi protocolul Cotroceniului la celebrul restaurant. Traian Băsescu i-a sunat şi pe rapidişti, nu numai pe stelişti, să vină la chef, că doar preşedintele este al tuturor galeriilor, nu? După ce a primit la Cotroceni şi pe Steaua, şi pe Rapid la calificarea în sferturile Cupei UEFA, Băsescu ar fi sărit peste formalităţile de şef de stat pentru a fi laolaltă cu toţi eroii serii de joi. O primire cu lăutari ar fi fost, pentru Traian Băsescu, mai vivantă decât cea scrobită de la Cotroceni. Se vede încă o dată cât de incomodă îi este haina de preşedinte şi cât de uşor ar fugi din Sala Voievozilor pe covertă, lângă mateloţi. Acolo e viaţa adevărată! şi dacă nu se mai poate acolo, un Golden Blitz populat de Gigi Becali este o variantă care merită încercată. Până la 5 dimineaţa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite