Pacienţii cu afecţiuni cronice, uniţi într-o organizaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţiile de pacienţi cu boli cronice din România s-au unit pentru a apăra drepturile pacienţilor şi pentru un tratament egal, fără restricţii financiare sau discriminare. Scopul

Asociaţiile de pacienţi cu boli cronice din România s-au unit pentru a apăra drepturile pacienţilor şi pentru un tratament egal, fără restricţii financiare sau discriminare.

Scopul Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România este de implicare şi reprezentare în instituţiile legislative şi administrative ale statului, la nivel naţional şi local, pentru promovarea şi susţinerea drepturilor pacienţilor.

Coaliţia reprezintă momentan interesele a peste 1.500.000 de pacienţi cu hepatite virale, cancer, HIV - SIDA, boli rare, diabet, hemofilii şi transplant. Ea are reprezentativitate la nivel local în întreaga ţară, prin filialele asociaţiilor fondatoare.

De asemenea, coaliţia are porţile deschise pentru orice altă asociaţie a pacienţilor cu boli cronice care doresc să adere la ea. Evenimentele care marchează crearea acestei organizaţii a pacienţilor cu afecţiuni cronice au coincis cu Ziua Internaţională a Drepturilor Pacientului, sărbătorită la 18 aprilie.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite