Pacepa, îngrijorat de serviciul rus de securitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Mihai Pacepa, fostul număr doi în serviciul de spionaj extern, care a cerut în 1978 azil politic în SUA, a participat zilele trecute la o reuniune organizată de revista electronică

Ion Mihai Pacepa, fostul număr doi în serviciul de spionaj extern, care a cerut în 1978 azil politic în SUA, a participat zilele trecute la o reuniune organizată de revista electronică "FrontPage Magazine", care are peste 13 milioane de cititori lunar. Alături de Pacepa, la masa rotundă despre Rusia au participat mai mulţi experţi, printre care fostul şef al CIA, James Woolsey, fostul disident rus Yuri Yarim-Agaev şi generalul Tom McInerney, unul dintre analiştii reputaţi în domeniul militar.
Revista "FrontPage Magazine" a publicat discuţia dintre cei patru despre reînvierea "Imperiului Răului" în numărul de ieri. Pacepa a declarat, printre altele, că "succesorul KGB-ului, rebotezat FSB, încă are dreptul să monitorizeze electronic populaţia, să controleze grupările politice, să controleze locuinţele şi afacerile, să se infiltreze în guvern, să-şi creeze propriile întreprinderi, să investigheze cazuri şi să conducă propriul sistem de închisori. Uniunea Sovietică avea câte un ofiţer KGB la 428 de cetăţeni. Rusia lui Putin are câte un fesebist pentru 297 de cetăţeni".
De asemenea, fostul şef al spionajului extern românesc a mai spus că "armele de distrugere în masă ale Rusiei sunt încă în mâinile agenţiilor de informaţii, care continuă să le producă, să le stocheze şi să le păzească". Despre reuniunea celor patru şi concluziile acesteia, generalul McInerney a vorbit într-o emisiune la Fox News.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite