Păcăliţi de Fisc!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contribuabilii botoşăneni care s-au prezentat zilele acestea la ghişee să îşi declare veniturile au completat formulare false. Acestea aveau deja bifată rubrica privind deducerea celor 2% din

Contribuabilii botoşăneni care s-au prezentat zilele acestea la ghişee să îşi declare veniturile au completat formulare false. Acestea aveau deja bifată rubrica privind deducerea celor 2% din impozitul anual. Hârtiile neautorizate de minister le-au fost înmânate chiar de către inspectorii fiscali. Conducerea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Botoşani a demarat o anchetă internă. "Una dintre funcţionare a rămas fără formulare, a intrat pe Google şi a căutat fişa fiscală 200. A printat vreo 15 şi le-a dat la completat contribuabililor. Nu şi-a dat seama că ele erau deja bifate la rubrica privind deducerea de 2%. Totul s-a datorat neatenţiei", a declarat Dan Nechifor, director Administraţia Naţională a Finaţelor Publice Botoşani.

,,Luni dimineaţă am fost la ghişeu să îmi depun declaraţia de impunere pentru venitul global. Inspectorul fiscal mi-a dat un formular cu antetul direcţiei, pe care am început să îl completez. Când am ajuns la rubrica privind deducerea celor 2% pe impozitul datorat, am văzut că erau trecute datele unei asociaţii din Cluj. Căsuţa era deja bifată şi erau completate câmpurile cu numărul de cont al asociaţiei şi datele acesteia. Am cerut un alt formular, dar şi acesta era la fel", a declarat Sebastian Gheorghiu. Tânărul s-a prezentat cu o copie a documentului la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, unde a depus o plângere. Toate declaraţiile completate pe formularele neautorizate de minister sunt nule.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite