Păcălit să cerşească în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băcăuan atras de mirajul unei slujbe mai bine plătite în străinătate a căzut victimă unor de traficanţi de persoane, care l-au trimis la cerşit.

În urmă cu doi ani, doi bărbaţi i-au propus băcăuanului să plece în străinătate, unde urma să câştige 50 de euro pe zi din culesul ardeilor graşi. În plus, cazarea şi transportul erau gratuite. Aşa că omul a plecat în Spania fără să mai stea pe gânduri, alături de alţi patru membri ai familiei.

„Mă trezesc la poarta mea cu un microbuz, de 8 plus unu. În microbuzul acela a băgat 14 oameni. Am mers 14 ore cu microbuzul, dar n-am văzut mâncare“, spune victima, într-un reportaj pe Realitatea.net.

Coşmarul a început încă de pe traseul până în Spania, iar când au ajuns la faţa locului au fost întâmpinaţi în condiţii inumane.

„Ne-a dus într-o casă părăsită, ne-a dat să dormim pe jos, ne-a pus nişte cartoane de la tomberoane pe jos. Când am vazut aşa, mă rugam la Dumnezeu cum sa scap şi să mă duc mai devreme acasă. Ne dădea dimineaţa mâncare de la tomberon, banane, mere, orez, conserve expirate, şi seara trebuia să plătim, cerşeam. Ne mai şi lovea câteodată, câte o palmă ne dădea, ne ameninţa că ne împuşcă“, povesteşte victima.

„Angajatorii“ au reţinut actele tuturor muncitorilor la negru. După cinci luni, băcăuanul nu numai că n-a primit niciun ban, pe motiv că nu şi-a făcut norma, dar a mai fost pus şi să plătească mâncarea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite