PSD-ul nu iese din spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

directorilor se îndreaptă, în continuare, spre fostul partid de guvernământ. La Spitalul Colentina, situaţia influenţei politice se vede cel mai clar. Conf. dr. Sorin Simion, directorul

directorilor se îndreaptă, în continuare, spre fostul partid de guvernământ.
La Spitalul Colentina, situaţia influenţei politice se vede cel mai clar. Conf. dr. Sorin Simion, directorul spitalului, a trecut de la PSD la PNL, când Convenţia Democrată a câştigat alegerile. Acum, orice încercare de a rămâne la conducere este inutilă, pentru că la "masa verde" s-a decis ca unitatea medicală să revină PD-ului. În rest, puţini directori de spital recunosc care le sunt simpatiile politice şi mai rar admit că ar fi membri ai vreunui partid politic. Dr. Bogdan Jansen, directorul Spitalului Caritas, este unul dintre cei care nu se ascunde că face parte dintr-un partid. În Partidul Naţional Liberal, el este şi unul dintre cei care fac parte din comisia care discută problemele de sănătate. "Ministrul sănătăţii nu are de unde să ştie, peste tot, dacă directorii de spitale sunt şi membri de partid, pentru că ei sunt propuşi de directorii direcţiilor de sănătate publică din teritoriu", ne-a declarat dr. Jansen. În schimb, după cum s-a putut constata, şi directorii DSP-urilor sunt numiţi tot pe criterii politice. Actualul director de la DSP Bucureşti, conf. dr. Adrian Neacşu, a fost "dintotdeauna" membru al PNL, după cum ne-a declarat. De altfel, un fost director al DSP Bucureşti, dr. Maura Popescu, este cunoscută ca o apropiată a familiei Adrian Năstase.

PSD conduce în lupta cu Alianţa
Spitalul de Urgenţă Floreasca este cunoscut ca un fief al PSD-ului. Acolo lucrează doi foşti miniştri ai sănătăţii, prof. dr. Mircea Beuran şi prof. dr. Daniela Bartoş, care, până în această săptămână, au făcut parte din Consiliul de Administraţie şi Comitetul Director al spitalului. Managerul ales de ministrul sănătaţii, dr. Claudiu Turculeţ, este un apropiat al PNL, însă influenţa PSD-ului se menţine asupra spitalului de urgenţă. Spitalul Universitar, Spitalul "Sf. Pantelimon", Spitalul "Bagdasar Arseni" sau Maternitatea Giuleşti sunt câteva dintre spitalele care au intrat sub influenţa politică a Alianţei D.A. "Am fost propus de un ministru PNL şi am fost consilierul miniştrilor Mircea Cinteză şi Eugen Nicolăescu, amândoi penelişti. Nu sunt înscris oficial în niciun partid, am avut dispute cu PSD-ul, dar trebuie să colaborez eficient cu toţi", ne-a declarat conf. dr. Gheorghe Iana, managerul Spitalului Municipal. Simpatiile pentru PSD vin, după cum se afirmă în lumea medicală, mai mult din partea conducerii spitalelor unde nu s-au făcut schimbări: Spitalul de Oftalmologie, Spitalul de Stomatologie, Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, Spitalul Colţea, Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu" sau Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite