PSD toacă teoria corupţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD Vasile Dâncu le-a prezentat liderilor PSD, reuniţi la Poiana Braşov, o analiză politică în care recunoaşte că, în ceea ce el numeşte "deceniul tranziţiei", corupţia a crescut

Senatorul PSD Vasile Dâncu le-a prezentat liderilor PSD, reuniţi la Poiana Braşov, o analiză politică în care recunoaşte că, în ceea ce el numeşte "deceniul tranziţiei", corupţia a crescut exponenţial.
"Dacă ceva anume a avut o creştere exponenţială în deceniul tranziţiei, aceasta, cu siguranţă, este corupţia. Pe un fond economic din ce în ce mai precar, într-un regim legislativ fragil, în climatul unei insuficiente maturizări a instituţiilor statului de drept, actele de corupţie în lanţ au generat unul dintre cele mai periculoase fenomene în aceşti ani", apreciază Dâncu situaţia din ultimii zece ani, din care cinci PSD a fost la putere. În analiza sa, el susţine că sistemul politic este folosit "mai ales ca şi cadru de acumulări economice". În plus, potrivit senatorului PSD, sistemul nu are grile de selecţie. "Cu bani, oricine poate face politică, se vând locuri de deputaţi", a scris Vasile Dâncu în documentul prezentat colegilor de partid. Dâncu laudă, discret, partidul său, afirmând că doar în perioada 2001-2004 s-au înregistrat "progres şi dezvoltare". În schimb, el îi oferă ca exemple negative pe Emil Boc şi Mona Muscă, despre care afirmă că ar fi un exemplu pentru faptul că "individul cu grad maxim de conflictualitate este considerat cel mai performant în sistem". Bătălia dusă de Emil Boc pentru schimbarea preşedinţilor celor două Camere ale parlamentului este considerată reprezentativă de Dâncu pentru aprecierea, potrivit căreia, "menţinerea şi extinderea puterii reprezintă cel mai important scop al celor care ajung la putere (preluarea puterii totale)".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite