PSD joacă la matineu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Nastase nu accepta roluri de figurant Vă rugăm, închideţi telefoanele mobile! Pssst! Linişte! Luminile scad în intensitate, iar cortina se ridică. În PSD se joacă un nou act din

Adrian Nastase nu accepta roluri de figurant

Vă rugăm, închideţi telefoanele mobile! Pssst! Linişte! Luminile scad în intensitate, iar cortina se ridică. În PSD se joacă un nou act din piesa luptei pentru putere. O fi ultimul? Puţin probabil! Actorii au avut o noapte grea - insomnii şi negocieri. Spectatorii (a se citi electoratul) par să fi anchilozat pe scaune. De trei ani distribuţia şi intriga sunt neschimbate, iar riscul ca ei să se fi plictisit e destul de mare.


Astăzi, Adrian Năstase încearcă să revină la vârful partidului. Mircea Geoană nu e de acord, dar n-are încotro. Dă indicaţii "tactice" de pe margine, de la postul public de radio - "să îşi rezolve problemele de imagine şi de dosar!". Stop! Lovitură sub centură!

Preşedintele PSD nu s-a oprit la expresia "probleme de imagine", adăugând şi cuvântul-cheie "dosar". În toamna lui 2007, Adrian Năstase îi reproşa pe blog lui Mircea Geoană că ar şti de faptul că i se pregătesc anumite dosare pe la DNA. Timpul a trecut şi mulţi au uitat.


În fundal, fostul preşedinte Ion Iliescu tace şi face. El a dat deja semnalul că ar cam fi timpul ca fostului premier să i se graţieze pedeapsa privativă de... funcţie. De undeva dintr-o lojă, actualul preşedinte Traian Băsescu priveşte cu interes ostilităţile din interiorul formaţiunii ce s-ar fi putut intitula "principalul partid de opoziţie". PSD nu este nici pe departe aşa ceva.

La momentul actual, opoziţia românească este aproape la fel de greu de identificat ca şi sexul îngerilor. De multe ori, poziţiile exprimate de către Mircea Geoană sunt complet decuplate de realitatea din propriul său partid.

Şeful statului îl aplaudă frenetic, apropiaţii liderului PSD strâmbă din nas, iar adversarii săi politici nu mai ştiu ce să creadă. Noroc că mai apare câte un caz gen Kosovo, din care să tragă toată lumea foloase electorale. În rest, penurie de idei.

Moţiunile, fie chiar şi de cenzură, au devenit apă de ploaie. Lumea cască şi se uită la ceas. Geoană nu a reuşit să convingă, iar Năstase forţează un pic revenirea în scenă împingând plasatoarele. Ex-premierul îl suspectează, în sinea sa, pe preşedintele Băsescu de faptul că ar fi regizat piesa în aşa fel încât să iasă prost. Năstase vrea să-şi ia revanşa cu orice preţ. Nu acceptă roluri de figurant.


Dacă fostul prim-ministru şi preşedinte al PSD îi va lua locul blajinului Dan Mircea Popescu la şefia Consiliului Naţional al partidului, am putea asista la o răsturnare de situaţie. Publicul cu drept de vot s-ar mai dezmorţi niţel. Desigur, personajul principal, care rămâne Mircea Geoană, nu va mai avea viaţă uşoară. În cazul unui semieşec la alegerile locale, Adrian Năstase ar căpăta şansa de a redeveni cap de afiş la spectacolul electoral din toamnă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite