PSD condiţionează majorarea deficitului bugetar de creşterea nivelului investiţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PSD condiţionează majorarea deficitului bugetar de creşterea nivelului investiţiilor
PSD condiţionează majorarea deficitului bugetar de creşterea nivelului investiţiilor

Ministrul IMM-urilor Constantin Niţă, vicepreşedinte PSD, a afirmat astăzi că social-democraţii sunt de acord cu creşterea deficitului bugetar doar dacă acest lucru va conduce la mărirea nivelului investiţiilor şi a solicitat, din nou, eliminarea impozitului forfetar, transmite NewsIn.

Ministrul a afirmat că social-democraţii sprijină modificarea ţintei de deficit bugetar în urma renegocierii acordului cu Fondul Monetar Internaţional şi a apreciat că acest lucru ar trebui să conducă la creşterea volumului investiţiilor în construcţia de locuinţe şi autostrăzi.

Totodată, Niţă a cerut un răspuns de la PDL privind cele 24 de măsuri anticriză propuse de PSD. "Apreciem flexibilitatea Fondului Monetar Internaţional în renegocierea ţintelor macroeconomice ceea ce creează posibilitatea rediscutării unor măsuri din programul anticriză", a spus liderul PSD.

Întrebat dacă susţine în continuare eliminarea impozitului forfetar de la 1 septembrie, Niţă a răspuns: "Categoric, da. Am găsit şi alternative cum ar fi creşterea redevenţelor pentru apa minerală şi pentru câteva materiale de construcţie. Impozitul forfetar poate fi introdus în perioade de creştere economică pentru a reduce nivelul evaziunii fiscale sau pentru a scădea birocraţia".

Totodată, PSD cere partenerilor de la PDL implementarea neimpozitării profitului reinvestit, măsură care se regăseşte şi în programul de guvernare. În schimb, Niţă nu agreează ideea creşterii nivelului cotei unice de impozitare sau a TVA-ului.

Ministrul IMM-urilor a precizat că nu s-a întâlnit niciodată cu ministrul Economiei Adriean Videanu pentru a discuta pe marginea măsurilor anticriză, deşi a existat o decizie a coaliţiei în acest sens. "Probabil colegii noştri au altă prioritate sau şi-au luat un răgaz să propună un set propriu de măsuri. În mod cert ne vom întâlni, până la urmă, pentru a lua măsuri de contracarare a crizei", a spus Niţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite