PSD şi PNL: Avioanele prezidenţiale costă cât majorarea pensiilor în 2008

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pesediştii şi liberalii au început un nou episod în lupta cu preşedintele Traian Băsescu. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, şi deputatul PNL George Scutaru l-au acuzat pe Traian

Pesediştii şi liberalii au început un nou episod în lupta cu preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, şi deputatul PNL George Scutaru l-au acuzat pe Traian Băsescu de ipocrizie, în contextul în care şeful statului a blocat o perioadă de timp legea pensiilor, spunând că vrea să ştie care sunt sursele de finanţare pentru mărirea pensiilor, dar Administraţia

Prezidenţială cheltuie 300 milioane de euro pentru a cumpăra două avioane dotate cu tehnologie de ultimă oră.

Mircea Geoană a declarat că suma ce va fi cheltuită pentru noile aeronave destinate preşedinţiei este aproape egală cu suma pe care statul trebuie să o plătească suplimentar în 2008 pentru a majora pensiile cu 43%. Geoană a arătat că avioanele prezidenţiale vor costa 300 milioane de euro, în timp ce pentru majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2008 este nevoie de 400 milioane de euro.

"Intenţia Preşedinţiei României de a achiziţiona aeronave prezidenţiale superdotate, extrem de costisitoare, demonstrează că opoziţia preşedintelui Traian Băsescu la promulgarea legii pensiilor şi argumentele legate de prudenţa economică şi financiară nu reprezintă decât o crudă nepăsare faţă de milioanele de pensionari", a afirmat Geoană.

"Superavioanele" fac cât salariile de bază din armată pe un an

Deputatul PNL George Scutaru a declarat că intenţia lui Traian Băsescu de a achiziţiona două avioane extrem de scumpe îi dovedeşte din nou "ipocrizia", în contextul în care a blocat mărirea pensiilor timp de două săptămâni, sub pretextul că nu ar fi bani la buget. Scutaru a precizat că "superavioanele" preşedintelui, în valoare de 320 milioane de euro, costă mai mult decât salariile de bază din toată armata pe un an întreg, adică 218 milioane de euro.

El a adăugat că din aceşti bani s-ar putea construi 7.574 de locuinţe de serviciu cu două camere pentru militarii care stau cu chirie, se pot cumpăra 1.441 de autoturisme de teren blindate, 4.900 de autocamioane sau 68.870 de arme de asalt calibru 5,56 mm standard NATO. Deputatul PNL a spus că, la deschiderea sesiunii parlamentare de toamnă, va solicita o informare din partea Romavia privind fundamentarea achiziţiei celor două avioane speciale şi va cere motivaţiile din spatele acestei propuneri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite