Scad vânzările PSA Peugeot Citroen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scad vânzările PSA Peugeot Citroen
Scad vânzările PSA Peugeot Citroen

Nu mai reprezintă pentru nimeni o surpriză faptul că industria auto a fost lovită în plin de criza economică mondială. Nu mai contează că fabrici şi comercializezi maşini în Europa, America de Nord sau Asia, pentru că pe toate pieţele constructorii auto înregistrează pierderi masive. Este cazul şi producătorul francez PSA Peugeot Citroen, care a anunţat scăderea cu 14% a vânzărilor în primele şase luni ale anului.

Exceptând vânzările de componente destinate asamblării (CKD) PSA Peugeot a anunţat o reducere cu 17,5% a vânzărilor, la 1,38 de milioane de autoturisme.

Compania nu a oferit alte estimări, precizând doar că a doua jumătate a anului va fi marcată de lansarea unor noi modele, inclusiv Citroen C3 şi modelul 5008  de la Peugeot.

Industria producătoare de automobile a fost grav afectată de o criză fără precedent, fabricanţii fiind nevoiţi să reducă producţia şi să recurgă la concedieri, ca reacţie la reducerea vânzărilor. Vânzările de automobile pe plan european au scăzut în mai pentru a treisprezecea lună la rând, cu 4,9%, la 1,27 milioane de automobile.

Guvernele s-au implicat pentru a reduce această problemă precum oferirea de credite şi introducerea de prime de casare pentru a susţine producătorii. Vănzările în Franţa au crescut cu 7,1% în iunie, în timp ce în Germania vânzările au sporit cu 40%. Analiştii sunt însă îngrijoraţi în ceea ce priveşte evoluţia producătorilor de automobile după ce planurile guvernamentale vor lua sfârşit.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite