PRM, în degringoladă după coliziunea cu Europ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatul dezastruos înregistrat de PRM la europarlamentare - puţin peste patru procente - a aruncat partidul într-o criză fără precedent. Corneliu Vadim Tudor a anunţat că va demisiona din

Rezultatul dezastruos înregistrat de PRM la europarlamentare - puţin peste patru procente - a aruncat partidul într-o criză fără precedent. Corneliu Vadim Tudor a anunţat că va demisiona din Legislativ şi le-a cerut tuturor senatorilor şi deputaţilor formaţiunii să-i urmeze exemplul. Gestul său a fost semnalul începerii conflictului între aleşii care nu vor să-şi piardă fotoliile şi liderii încă fideli preşedintelui lor.

Situaţia din PRM a căpătat accente tragicomice. Biroul Permanent al formaţiunii i-a trimis lui Vadim Tudor o scrisoare în care îi cere să renunţe la intenţia de a demisiona din Senat. Liderii peremişti susţin că şeful lor este "flacăra vie" a partidului, singurul care poate să exprime "toate idealurile" care îi unesc.

"Sute de mii de oameni vă aşteaptă şi vă urmează cuvântul şi le este greu să conceapă faptul că adevărurile lor nu vor putea să mai răzbată prin forţa cuvântului dumneavoastră în toate forurile democratice interne şi internaţionale", se spune în document.

Deputatul Daniela Buruiană Aprodu (foto) s-a grăbit să se delimiteze de Vadim Tudor. Ea şi-a depus, ieri, prin intermediul soţului, demisia din funcţia de secretar executiv al partidului şi a spus că nu renunţă la mandatul parlamentar.

La câteva ore distanţă, conducerea PRM a anunţat că a exclus-o din partid pe Buruiană, acuzând-o că ar fi "calul troian al SRI". Mai mulţi parlamentari ai PRM, în frunte cu liderul senatorilor, Gheorghe Funar, au respins îndemnul la demisie al lui Corneliu Vadim Tudor. Singurul care a susţinut poziţia şefului PRM a fost vicepreşedintele executiv Lucian Bolcaş. (Bogdan Costache)

>> Conducerea partidului este anchilozată de nişte bătrânei foarte simpatici
Daniela Buruiană Aprodu

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite