PNTCD isi cheama groparii sa-l invie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PNTCD vrea sa reintre sub aceasta titulatura in prim-planul scenei politice. Tot mai multi taranisti sustin schimbarea denumirii Partidului Popular Crestin Democrat in Partidul National Taranesc

PNTCD vrea sa reintre sub aceasta titulatura in prim-planul scenei politice. Tot mai multi taranisti sustin schimbarea denumirii Partidului Popular Crestin Democrat in Partidul National Taranesc Crestin Democrat, pe considerentul ca titulatura istorica este mult mai bine perceputa de opinia publica.
Eforturile taranistilor nu se opresc aici. Radu Vasile s-a reinscris in partid si, impreuna cu un grup denumit traditional grupul reformistilor, incearca sa dea o fata mai activa formatiunii. Revenirea sa este cu atat mai spectaculoasa, cu cat despartirea de PNTCD nu s-a facut in conditii de prietenie. Radu Vasile si Victor Ciorbea - doua persoane care nu s-au agreat una pe alta - au avut chiar o intalnire saptamana trecuta cu fostul presedinte Emil Constantinescu, sub care ambii si-au exercitat mandatul de prim-ministru. Surse din partid spun ca Gheorghe Ciuhandu este de acord sa predea stafeta conducerii catre un alt lider, respectiv Radu Sarbu, una dintre persoanele sustinute atat de catre batranii partidului, cat si de cei tineri. Cele doua grupuri sunt formate din Ion Diaconescu, Niculae Ionescu Galbeni, Gabriel Tepelea, Remus Opris, pe de o parte, si Radu Sarbu, Andrei Ionescu, Ionut Gherasim, fratii Dimitriu, Costin Georgescu, pe de alta parte. In ultima saptamana, au avut loc mai multe intalniri intre taranisti, in ideea de a scoate partidul din anonimatul intern. Eforturile lor sunt sustinute puternic din afara de catre Grupul Popular European, in conducerea caruia PNTCD are un loc de mai bine de zece ani. Taranistii incearca sa-l atraga in proiectul lor de revigorare a partidului si pe fostul presedinte Emil Constantinescu, care are insa un proiect politic separat momentan de cel al PNTCD. Constantinescu le va vorbi astazi reprezentantilor PNTCD din sectoarele Bucurestiului despre constructia sa politica. Fostul presedinte considera ca, in momentul de fata, nu se poate vorbi de o coagulare a fortelor de dreapta, ci, mai degraba, de o "creare aproape de la zero" a unui pol de dreapta. El considera ca fuziunile sau proclamarile de fatada ale unor apartenente politice de dreapta nu rezolva adevarata problema din aceasta zona a esichierului. Constantinescu, care isi asuma un rol de tip Coposu in toata aceasta poveste, vorbeste despre formarea unei "mase critice in intelectualitate", de "schimbarea mentalitatii celor care aleg" si de "eliberarea politicului de sub presiunea grupurilor de interese". Emil Constantinescu este convins ca, prin aparitia unui pol de dreapta de tip european, se va ajunge si la o adevarata reformare a stangii, ceea ce, in final, insanatoseste mediul politic. In urma cu doua zile, taranistii au lansat si ei ideea unei structuri de tip federativ, in care sa se adune toate fortele de dreapta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite