PNL dă 10 puncte pe cap de pesedist înfundat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politizarea administraţiei publice locale a atins cote nebănuite. Directorii serviciilor din teritoriu sunt evaluaţi de către PNL Mehedinţi după câţi pesedişti au trântit şi după câte

Politizarea administraţiei publice locale a atins cote nebănuite. Directorii serviciilor din teritoriu sunt evaluaţi de către PNL Mehedinţi după câţi pesedişti au trântit şi după câte afaceri au blocat simpatizanţilor PSD.
Fişa de evaluare a directorilor şi şefilor serviciilor deconcentrate trimisă de filiala judeţeană către toate persoanele care au ajuns în această funcţie cu sprijin politic de la PNL Mehedinţi cuprinde criterii de punctaj năucitoare. Dacă respectivul director a îndepărtat un membru PSD dintr-o funcţie de decizie la nivelul instituţiei primeşte 10 puncte. În situaţia rezilierii sau încetării contractelor pentru servicii sau lucrări cu firme apropiate PSD, cel evaluat va lua 10 puncte de contract reziliat. La criteriul "angajarea membrilor PNL", bineînţeles cu viza organizaţiei, se acordă 5 puncte pe membru angajat, iar dacă acesta ocupă o funcţie de decizie în instituţia respectivă, directorului evaluat i se acordă punctaj dublu.
Documentul ţinut la secret de către PNL Mehedinţi cuprinde mai multe anexe. Anexa nr. 2 are două secţiuni, A şi B. Secţiunea A se referă la activitatea politică în instituţie, iar secţiunea B, la imaginea publică şi în interiorul instituţiei. Pentru secţiunea A, punctajul maxim este de 140 de puncte, iar pentru secţiunea B, de 60 de puncte. Din totalul de 200 de puncte pentru ambele se precizează că, per total, punctajul minim să fie de 80 de puncte. Directorul DSV Mehedinţi, Paul Adamescu, recunoaşte că este membru PNL, însă susţine că nu a primit un astfel de document şi că habar nu are de existenţa sa. "Vă jur că eu nu am primit aşa ceva şi vă dau cuvântul de onoare. Noi nu avem voie să ne implicăm în politică pentru că suntem funcţionari publici". Spre deosebire de acesta, directorul Direcţiei Agricole Mehedinţi, ştefan Răceanu, nu s-a sfiit să spună adevărul. "Evaluarea mea este de 118 puncte, este destul de normal şi rezonabil, mai multe nu pot să vă spun, că şi aşa sigur voi avea probleme".

Preşedintele PNL Mehedinţi:
"Vrem să corectăm anumite lucruri"
Preşedintele PNL Mehedinţi, Liviu Mazilu, plecat din judeţ cu treburi, a recunoscut telefonic existenţa fişelor de evaluare a directorilor şi şefilor serviciilor deconcentrate şi susţine că ideea ,,nu este venită de la nivelul central al partidului", ci de pe plan local. "Nu cunosc dacă există aşa ceva şi în alte judeţe, este o chestiune pe care am stabilit-o noi la Mehedinţi. Toţi directorii care au sprijin politic din partea noastră au fost evaluaţi".
- Cum comentaţi evaluarea pe criteriul "rezilierea sau încetarea contractelor pentru servicii sau lucrări cu firme apropiate PSD"?
- Ne referim la cazurile în care există dubii că aceste contracte nu au fost corect adjudecate şi nu este vorba de toţi membrii PSD, ci dacă există persoane care blochează activitatea guvernului. Până în prezent, nu s-au depistat astfel de situaţii de sabotaj.
- Vi se pare normal să se facă politică în instituţii?
- Nu. Este vorba de activitatea politică a acelui director nu în interesul instituţiei, adică nu la birou face acea politică, face politică în timpul liber.
- Astfel de fişe de evaluare au fost trimise tuturor?
- Această fişă a fost trimisă către toţi directorii şi şefii serviilor deconcentrate care au avut susţinerea politică a PNL. Chestiunea este nu de a face un clasament, ci de a corecta anumite lucruri, în special privitoare la imaginea publică a activităţii directorului, pentru că noi am constatat că există şefi de instituţii care au o activitate bună şi corectă, dar care nu e cunoscută, şi e vorba de efortul lor de a-şi mediatiza activitatea şi programul guvernului. - Există cineva care are sub punctajul minim de 80 de puncte?
- Nu există.
- În alte judeţe există aşa ceva?
- Nu cunosc, este o chestiune pe care am stabilit-o noi, la Mehedinţi.
- Da, dar aici se cere clar activitatea politică în instituţie?
- Nu vă mai aud, cred că nu mai am semnal...

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite