Îşi poate asuma PNL iniţierea unei campanii privind dezbaterea asupra formei de guvernământ?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Republică sau monarhie?
Republică sau monarhie?

PNL are nevoie, în acest moment, de o temă profundă, care să-l distanţeze identitar de aliatul său, dar mai ales să-l confirme drept partidul cu cea mai ingenioasă soluţie sistemică pentru establishment-ul politic, reformarea statului român şi a clasei poltice.

Temele reale, dar hiperdezbătute, precum corupţia şi incompetenţa regimului Băsescu, lipsa sa de transparenţă şi de onestitate, furtul banului public, sunt plăci de patefon uzate, pe care PNL nu le mai poate ridica.

Oportunitatea dezbaterii asupra regândirii formei de stat ar însemna o reîntoarcere la electorat şi ar da confirmarea că soluţia fundamentală pentru problemele României recente trebuie să vină tot de la principalii beneficiari ai sistemului, de la cetăţeni.

A pune în discuţie o chestiune statală precisă, total diferită de acelea puse de putere (suprimarea camerei superioare a Parlamentului face parte parcă dintr-o înjositoare reeditare a momentului din 1946) ar fi cel mai bun argument pentru dorinţa de asanare morală a clasei politice.

PNL are momentul potrivit, forţa, şi mijloacele să facă acest pas. Tema formei de guvernământ este o chestiune de onoare, restantă, şi care a fost răpită românilor de mai bine de 60 de ani.


Citeşte aici continuarea şi spune şi tu: îşi poate asuma PNL iniţierea unei campanii privind dezbaterea asupra formei de guvernământ?

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite