PNL hotărăşte la Braşov soarta fuziunii cu PD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii se strâng astăzi, la Braşov, pentru a da un răspuns democraţilor cu privire la fuziunea celor două partide. Delegaţia Permanentă a PNL va adopta o rezoluţie în acest sens, pe care

Liberalii se strâng astăzi, la Braşov, pentru a da un răspuns democraţilor cu privire la fuziunea celor două partide. Delegaţia Permanentă a PNL va adopta o rezoluţie în acest sens, pe care o va pune pe masa pediştilor, ca bază a negocierilor ulterioare.
Deşi toate semnalele de până în prezent indică faptul că membrii Delegaţiei vor spune DA unificării cu PD, acceptul va fi unul formal, întrucât el va fi însoţit de numeroase condiţii, multe greu de acceptat pentru oamenii conduşi de Emil Boc. Majoritatea liberalilor din ţară şi toţi liderii de la centru şi-au exprimat dorinţa fermă ca partidul rezultat dintr-o eventuală fuziune cu pediştii să păstreze doctrina liberală şi afilierea internaţională la aceeaşi familie politică.
După turul de consultare a filialelor din ultima perioadă, conducerea centrală a formaţiunii liberale a primit doar opt răspunsuri categoric negative la adresa fuziunii, de la organizaţii importante, precum cea din Bucureşti - condusă de viceprimarul Capitalei, Ludovic Orban - Covasna sau Vaslui. Numărul opozanţilor este destul de mare, în tabăra antifuziune activând lideri cu greutate în PNL, cum ar fi Crin Antonescu, Norica Nicolai, seniorii Mircea Ionescu-Quintus şi Constantin Bălăceanu-Stolnici. Aceştia au, la rândul lor, sprijinul grupurilor parlamentare, al organizaţiilor de femei şi de studenţi şi chiar al Senatului partidului. Printre liberali umblau zvonuri potrivit cărora celalaltă parte a baricadei va fi reprezentată de fostul lider al partidului, consilierul prezidenţial Theodor Stolojan, şi de deputatul Mona Muscă, demisionată în vară din Biroul PNL. Aceştia nu au confirmat însă oficial participarea la lucrările Delegaţiei Permanente. Responsabilii partidului au decis în ultimul moment schimbarea locului de desfăşurare a şedinţei, de la Poiana Braşov la Braşov, pe motiv că hotelul din staţiune care urma să găzduiască evenimentul aparţine omului de afaceri Ion Niculaie, aflat în vizorul autorităţilor judiciare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite