PNL cere capul lui Timofte pentru raportul aviar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

punea răspândirea virusului H5N1 pe seama unor importuri de păsări din cele două state. Stroe a criticat prestaţia lui Timofte în acest caz, acuzându-l de iresponsabilitate. "Un şef de

punea răspândirea virusului H5N1 pe seama unor importuri de păsări din cele două state. Stroe a criticat prestaţia lui Timofte în acest caz, acuzându-l de iresponsabilitate. "Un şef de serviciu de informaţii nu poate ieşi în public să facă referiri la astfel de chestiuni în legătură cu care nici nu avea competenţă. Chiar când furnizezi anumite informaţii, trebuie să o faci astfel încât să nu aduci atingere relaţiilor externe şi să nu arunci în aer opinia publică şi mass-media", a declarat preşedintele Comisiei SRI, aflat pe ultima sută de metri a mandatului. Senatorul PNL a mai subliniat că Radu Timofte trebuie să răspundă pentru această "gravă eroare", chiar dacă a fost împins să o facă sau dacă a fost o iniţiativă proprie. Episodul legat de raportul SRI i-a determinat pe liberali să atace şi activitatea Comunităţii Naţionale de Informaţii, care acţionează în subordinea Administraţiei Prezidenţiale. "Dacă ar fi existat o coordonare eficientă la nivelul CNI, dacă acest organism şi-ar fi îndeplinit rolul de integrator al informaţiilor puse la dispoziţie de serviciile speciale factorilor de decizie din stat, nu am fi ajuns la această situaţie ridicolă, când un raport destinat unor demnitari importanţi s-a dovedit a fi un text plin de greşeli. Domnii Sergiu Medar şi Daniel Moldoveanu, care au un rol deosebit de important în buna funcţionare a Comunităţii Naţionale de Informaţii, ar trebui să explice modul defectuos în care CNI şi-a îndeplinit atribuţiile in aceste zile", a declarat, ieri, deputatul PNL George Scutaru, secretar al Comisiei de apărare.

Stan: SRI, împins deliberat în scandal
Secretarul Comisiei SRI, deputatul PSD Ion Stan, a declarat, ieri, că instituţia condusă de Radu Timofte a fost atrasă cu bună ştiinţă în scandalul legat de importul păsărilor bolnave. "Cine a băgat SRI în găinăria asta vrea să decredibilizeze serviciul şi să pună sub semnul întrebării profesionalismul lucrătorilor săi (...) Ar trebui ca toată lumea, începând cu preşedintele Traian Băsescu, să înţeleagă că serviciile de informaţii nu sunt moaşe comunale, care să rezolve toate problemele pe care le vor muşchii unora", a spus Stan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite