PNL şi PD aşteaptă moartea fuziunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolai. Într-un registru ironic, ea le-a transmis colegilor din Alianţă felicitări pentru hotărârea de ieri şi succes în demersul de a realiza o forţă politică bazată pe doctrina

Nicolai. Într-un registru ironic, ea le-a transmis colegilor din Alianţă felicitări pentru hotărârea de ieri şi succes în demersul de a realiza o forţă politică bazată pe doctrina creştin-democrată. Senatorul PNL a arătat că poziţia democraţilor reprezintă un pas semnificativ spre normalizarea relaţiilor în Alianţă şi că, în perioada următoare, ambele părţi trebuie să treacă la reconstruirea mecanismelor de bună funcţionare a acestui organism. "Dacă am înţeles să facem o coaliţie care să conducă România, trebuie să recunoaştem că toţi muncim la fel de mult sau la fel de puţin. Vom vedea dacă termenul de 1 ianuarie pentru aderarea la UE va fi un succes.
Dacă va fi un succes, va fi al tuturor, dacă va fi un eşec şi se va antrena o clauză de salvgardare, solidaritatea va funcţiona şi responsabilitatea va fi a tuturor", a precizat Norica Nicolai.
PD continuă proiectul cu ţărăniştii
Liderii democraţi au anunţat ieri că PD îşi menţine oferta de fuziune adresată liberalilor, dar invită şi alte partide parlamentare sau neparlamentare cu doctrină compatibilă la discuţii pentru formarea unui partid de centru-dreapta. "Propunerea de fuziune înaintată colegilor liberali a fost, practic, refuzată. PD nu renunţă la proiectul creării unui partid puternic de centru-dreapta, fundamentat pe platforma populară, cu sau fără participarea colegilor liberali", a precizat preşedintele PD, Emil Boc, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului. Acesta a adăugat că PPCD este compatibil cu această doctrină. "Calendarul fuziunii nu este închis, nu am închis poarta fuziunii dintre PD şi PNL", a precizat Emil Boc. Cât despre situaţia Elenei Udrea, liderul democrat susţine că nu "avem de-a face cu o încălcare a protocolului", acesta considerând că înscrierea fostului şef al Cancelariei prezidenţiale în PD "este un motiv invocat, pentru că este gustat de opinia publică".
Opriş: dialogul cu PD e bine-venit
Vicepreşedintele PPCD Remus Opriş consideră drept "firesc şi binevenit" un dialog între ţărănişti şi PD. "Apartenenţa noastră în cadrul PPE, chiar dacă este diferită, PNţCD fiind pe deplin afiliat, iar PD doar membru observator, reprezintă încă un argument pentru a avea un dialog politic. Participarea noastră la dialog se va face de pe poziţia de partid autentic creştin-democrat, care doreşte să-şi păstreze individualitatea", a afirmat Opriş.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite