PIN acuză "Mafia PD din jurul lui Emil Boc"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea PIN a dezvăluit, ieri, existenţa unei presupuse reţele de interese financiare grupate în jurul lui Emil Boc, primarul Clujului şi preşedintele PD. Primul nume de pe lista PIN

Conducerea PIN a dezvăluit, ieri, existenţa unei presupuse reţele de interese financiare grupate în jurul lui Emil Boc, primarul Clujului şi preşedintele PD. Primul nume de pe lista PIN este o anume Liliana Călin, apropiată ("intimă") a lui Emil Boc şi acţionar la societatea King Industrial Enterprises SRL. Firma, deţinută "iniţial" de doi cetăţeni turci, Bekar Mustafa şi Atalay Tamer, ar fi obţinut un contract pentru dotarea şi amenajarea mai multor locuri de joacă cu tobogane în Cluj. După încheierea contractului cu primăria, Liliana Călin ar fi primit 10% din acţiunile firmei King. În paralel, cei doi cetăţeni turci din societatea King figurează şi ca acţionari la o altă firmă, Kiat Group, care a câştigat "licitaţia de întreţinere a străzilor din Cluj-Napoca, într-un program evaluat la circa 10 milioane de euro".

Omul de afaceri Radu Vlas, "protejat" de deputatul PD Daniel Buda, ar fi primit, la fel, contracte de zeci de miliarde cu Primăria Cluj, iar preluarea salubrizării Clujului de către ROSAL este conexată, de liderii PIN, cu recenta achiziţionare a unui pachet "semnificativ" de acţiuni la această societate de către un alt lider PD, Silvian Ionescu. Alţi oameni de afaceri apropiaţi, conform conducerii PIN, de Emil Boc sunt Ioan Timofte - directorul Transilvania Construcţii, Arpad Paszkany, Dan Radu Zătreanu - consilier municipal PD, Chimu Căpuşan, Vasile Bercan şi Mircea Cătăniciu. Toţi aceştia sunt acuzaţi că, datorită unor relaţii speciale cu Emil Boc, ar fi fost favorizaţi în relaţia cu Primăria Cluj-Napoca.

Emil Boc: "Arme diversioniste!"

Conform lui Emil Boc, "toate contractele de achiziţii publice ale primăriei au fost adjudecate şi încheiate cu respectarea strictă, riguroasă şi deplină a legii şi a legalităţii". El a calificat dezvăluirile liderilor PIN drept "speculaţii fără niciun argument, singurul scop al autorilor fiind cel de a induce în eroare opinia publică din Cluj-Napoca şi din întreaga ţară". Emil Boc a mai declarat că dezvăluirile PIN reprezintă "o acţiune de campanie electorală, legată de apropiatul referendum, ocazie cu care acest partid doreşte cu orice preţ să îi denigreze pe apropiaţii preşedintelui Traian Băsescu, recurgând la cele mai diversioniste arme".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite