Guvernul a decis ca, până în 2015, masa salarială să fie redusă la 6,2% din PIB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul a decis ca, până în 2015, masa salarială să fie redusă la 6,2% din PIB
Guvernul a decis ca, până în 2015, masa salarială să fie redusă la 6,2% din PIB

Masa salarială va fi redusă de la 9 la 6,2% din PIB până în 2015, a convenit astăzi, de principiu, Guvernul. În plus, raportul dintre salariul minim şi cel mediu pe economie va fi de 1 la 2, au declarat reprezentanţi ai Executivului, citaţi de NewsIn.

Mai citeşte şi:

V. Blaga: A doua tranşă de la FMI merge către salarii, pensii şi infrastructură

Emil Boc: "Cota unică trebuie menţinută, nu intenţionăm să majorăm TVA-ul"

Guvernul s-a reunit pentru a discuta pe marginea proiectului Legii salarizării unice, şedinţa fiind anunţată miercuri de premierul Emil Boc, care a precizat că nu a cerut FMI amânarea termenului de finalizare a actului normativ.

"Am cerut expres să se menţină termenul din octombrie pentru finalizarea şi adoptarea acestei legi, nu am cerut prelungirea termenului", a declarat Boc la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

Declaraţia a venit după ce, cu o zi înainte, liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, anunţase după discuţiile cu reprezentanţii FMI că Executivul a cerut Fondului permisiunea de a amâna finalizarea Legii unice a salarizării. Şi şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat miercuri că instituţia pe care o reprezintă menţine termenul până la care autorităţile române trebuie să adopte Legea unică a salarizării şi că reprezentanţii FMI au fost citaţi incorect.

În acordul cu FMI, termenul pentru finalizarea legii unice a salarizării este 31 octombrie 2009. Termenul limită pentru finalizarea legii unitare a pensiilor din sistemul public este stabilit pentru finalul acestui an.

Guvernul va aloca 420 de milioane de euro pentru prefinanţarea programelor din agricultură, sub forma unui împrumut. Banii vor fi ulterior recuperaţi din fondurile UE, a anunţat astăzi premierul Emil Boc.

"Pentru agricultură am decis sprijinirea cu 420 de milioane de euro a prefinanţării, pentru programele din agricultură, sub formă de împrumut din Trezorerie, adică avansăm banii pe care după aceea îi recuperăm de la Uniunea Europeană, aşa cum am procedat şi în primăvara acestui an", a declarat Boc la finalul şedinţei de Guvern.

Totodată, premierul Boc a declarat că trei miniştri de la PD-L şi trei de la PSD vor continua negocierile cu delegaţia FMI, precizând că trebuie introdusă măsura neimpozitării profitului reinvestit, iar cota unică şi actualul nivel al TVA trebuie menţinute.


 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite