Pogea: Bugetul pe 2010 va fi construit cu un deficit de 5,9% din PIB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pogea: Bugetul pe 2010 va fi construit cu un deficit de 5,9% din PIB
Pogea: Bugetul pe 2010 va fi construit cu un deficit de 5,9% din PIB

Bugetul pentru anul viitor va fi construit cu un deficit public de 5,9% din Produsul intern Brut (PIB), Ministerul Finanţelor Publice aşteptând, în prezent, propunerile privind bugetul de cheltuieli de la celelalte ministere, a declarat ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, potrivit NewsIn.

"Am propus un deficit bugetar de 5,9% şi acum aşteptăm propunerile ministerelor pentru bugetele de cheltuieli", a spus Pogea. Acesta a adăugat că, în prezent, MFP lucrează la elaborarea procesului de descentralizare, precum şi la prezentarea bugetelor locale în bugetul de stat consolidat prin 2 secţiuni: Funcţionare şi Dezvoltare, "care să prezinte sursele pentru fiecare unitate administrativă". În plus, Guvernul îşi propune să prezinte o variantă a bugetului de stat multianual pentru 2010. 

În 11 august, şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, declara că, pentru 2010, Fondul Monetar Internaţional (FMI) se aşteaptă la o reducere a deficitului public sub 6% din PIB. Pentru 2009, reprezentanţii FMI au agreat împreună cu autorităţile române o ţintă de deficit public de 7,3% din PIB, în condiţiile unei scăderi a economiei cu 8-8,5%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite