PF Daniel, atacat de Moscova pe frontul din Basarabia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe site-ul Patriarhiei de la Moscova se anunţa ieri oficial că "Patriarhia Română ar fi decis să suspende decizia de reactivare a trei eparhii din Republica Moldova, Transnistria şi Bucovina".

Pe site-ul Patriarhiei de la Moscova se anunţa ieri oficial că "Patriarhia Română ar fi decis să suspende decizia de reactivare a trei eparhii din Republica Moldova, Transnistria şi Bucovina". Contactat de ziarul nostru, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei de la Bucureşti a infirmat anunţul Moscovei. Mai mult chiar, acesta a considerat că totul este o simplă speculaţie a unui ziarist rus.

"Nu este adevărat, ci este o speculaţie a unui ziarist moscovit, care a interpretat greşit comunicatul BOR", ne-a declarat părintele Constantin Stoica. Reprezentantul BOR invocă în sprijinul afirmaţiei sale şi faptul că reactivarea celor trei eparhii era făcută încă din 2004, de către Mitropolia Autonomă de Stil Vechi a Basarabiei. "Sfântul Sinod nu a făcut decât să ia act de această decizie", a mai completat părintele Stoica.

Pe acelaşi site se mai spune că "adjunctul secţiei pentru relaţii externe a Patriarhiei Ruse, episcopul Mark Egorievski, aşteaptă nu suspendarea deciziei, ci anularea ei". Referitor la acest aspect, Patriarhia Română preferă ca deocamdată să nu comenteze, urmând ca acest lucru să se întâmple la apropiata întâlnire a celor două biserici, care va avea loc, pe teren neutru, în perioada 19-20 noiembrie. (Corvin Luca Ariciuc)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite