Bani contra PET, până la finalul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bani contra PET, până la finalul anului
Bani contra PET, până la finalul anului

Dacă românii nu pot fi convinşi să recicleze deşeurile, ministerul mediului s-a gândit să mai facă o încercare, de data aceasta oferind stimulente în bani pentru fiecare PET reciclat.

Astfel, ministrul de resort Nicolae Nemirschi a declarat că până la finalul anului ar putea introduce garanţia pentru returnarea PET-urilor în magazine, proiectul urmând să fie aplicat pentru început în hipermarketuri, deoarece aceste unităţi comerciale au o capacitate de stocare consistentă

"Este nevoie, pentru că lucrurile au scăpat deja de sub control privind colectarea selectivă, în sensul că nu se face (...) Oamenii s-au obişnuit cu taxa pentru pungi, dar pentru PET-uri va fi o garanţie de returnare (...) Taxa există în unele ţări precum Olanda sau Germania şi este, de fapt, o garanţie de returnare în valoare de 15 până la 25 de cenţi", a spus Nicolae Nemirschi.

Potrivit şefului de la Mediu, România mai are mult de muncă în domeniul managementului şi colectării selective a deşeurilor.

"Garanţia va consta în valoarea produsului, care să fie plătită sau să se poată cumpăra din magazin. Nu putem spune acum cât va fi exact această garanţie", a precizat oficialul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite