PDL, troc murdar cu profitorii Revoluţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puterea vrea să cumpere tăcerea revoluţionarilor din 1989 cu bani de la buget. În schimb, revoluţionarii renunţă la manifestaţii.

Democrat-liberalii au promis că vor găsi soluţii financiare pentru a plăti în continuare indemnizaţiile revoluţionarilor. În schimb, revoluţionarii se angajează să întrerupă manifestaţiile de stradă. Prevederile apar într-un protocol semnat recent de reprezentanţi ai PDL şi ai revoluţionarilor.

Potrivit documentului, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, şi secretarul de stat George Costin vor identifica de îndată soluţia financiară pentru plata indemnizaţiilor reparatorii, fără a fi afectat bugetul alocat pe anul 2012. În noiembrie 2011 le fuseseră retrase indemnizaţiile, tot la iniţiativa PDL, prevedere care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2012.

Revoluţionarii au fost motorul principal al mişcărilor de stradă din oraşele mari, la începutul acestei luni. Din februarie, toţi cei 20.000 de revoluţionari ar putea reintra în drepturi, pentru a încasa indemnizaţii cu un cuantum cuprins între 2.000 şi 3.000 de lei lunar. Este o povară financiară anuală de 112 milioane de euro!

Reprezentanţii revoluţionarilor vor prezenta grupului PDL din Camera Deputaţilor propunerile de modificare a Legii recunoştinţei, act legislativ care reglementează drepturile revoluţionarilor.

Click pe foto pentru a vedea protocolul semnat de PDL şi Blocul Naţional al Revoluţionarilor



Până pe 8 februarie!

Revoluţionarii vor nu doar să îşi menţină indemnizaţiile, ci chiar să primească mai mulţi bani! Ei cer ca nivelul indemnizaţiei să nu mai fie raportat la salariul mediu brut, ca până acum, ci în funcţie de pensile foştilor nomenclaturişti şi magistraţi comunişti, care sunt mult mai mari decât salariul mediu brut. De asemenea, şi numărul beneficiarilor de indemnizaţii ar putea creşte, întrucât urmaşii de eroi-martiri s-ar bucura de drepturi financiare, indiferent de vârstă, nu doar până la 26 de ani, cum se prevedea în vechea lege.

Democrat-liberalii s-au angajat să treacă legea prin Parlament în regim rapid. Amendamentele admise vor fi înaintate de îndată comisiilor sesizate spre dezbaterea în fond a legii. Raportul comisiilor va fi depus la Biroul Permanent la Camerei Deputaţilor până în data de 4 februarie 2012. Proiectul va fi înscris pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor şi dezbătut în şedinţele din 4 şi 5 februarie. Votul final va fi dat, cel mai târziu, pe data de 8 februarie.

Practic, deputaţii PDL Ioan Oltean şi Mircea Toader au promis o procedură nemaiîntâlnită în analele Parlamentului, pentru ca în Camera Deputaţilor proiectul să fie adoptat pe 8 februarie, în condiţiile în care sesiunea parlamentară începe pe 1 februarie. Până la realizarea celor înscrise în protocol, Asociaţia „21 Decembrie" îşi suspendă orice activitate „publică şi stradală", de la sediile PDL.

Două runde de negocieri

Protocolul a fost încheiat pe 20 ianuarie şi este semnat secretarul general al PDL Ioan Oltean, de liderului deputaţilor acestui partid, Mircea Toader, de şeful Secretariatului de Stat pentru Revoluţionari, George Costin, iar din partea revoluţionarilor de Teodor Mărieş, Nicolae Bănuţoiu şi Victor Grigorescu.

„Adevărul" a arătat anul trecut că George Costin, membru PDL şi secretarul de stat pentru problemele revoluţionarilor, a pus la cale o adevărată „fabrică de certificate", fără să se dea înapoi de la falsuri în acte.

Negocierile dintre revoluţionari şi liderii PDL Ioan Oltean şi Mircea Toader au fost precedate de o altă rundă de discuţii. Acum o săptămână, revoluţionarii s-au întâlnit cu ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, şi cu şefa Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Întâlnirea a fost „deconspirată" de şeful deputaţilor PDL, Mircea Toader. Întrebat de jurnalişti de ce Elena Udrea şi Roberta Anastase au lipsit de la Colegiul Director al PDL,  Mircea Toader a explicat: „A fost o absenţă motivată, au avut o întâlnire cu reprezentanţii revoluţionarilor".

Promisiunea lui Ponta

Victor Ponta, preşedintele PSD, s-a exprimat şi el ieri, în Parlamentul României, împotriva întoarcerii revoluţionarilor la privilegiile neruşinate. Ponta a fost explicit: „Domnule prim-ministru, vă rog să nu le daţi înapoi banii pe care îi obţin necinstit şi dacă îi daţi dumneavoastră, îi luăm noi când venim la putere". Declaraţia liderului PSD vine în contextul în care revoluţionarii pro-PDL au fost folosiţi ca masă de manevră, chiar în şedinţa Camerei Deputaţilor de ieri. Aceştia i-au huiduit pe reprezentanţii Opoziţiei.

2 miliarde de euro este suma aproximativă suportată de români, în ultimii 22 de ani, pentru privilegiile revoluţionarilor.

image
Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite