PD umflă potul pentru Armată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PD, Emil Boc, a afirmat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că, în cursul dimineţii, Consiliul de Conducere al Alianţei D.A. a decis ca postul de ministru al apărării,

Preşedintele PD, Emil Boc, a afirmat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că, în cursul dimineţii, Consiliul de Conducere al Alianţei D.A. a decis ca postul de ministru al apărării, deţinut până în prezent de liberali, să revină PD.
În consecinţă, PD l-a nominalizat pe Sorin Frunzăverde pentru acest post. Potrivit lui Boc, argumentele pentru Frunzăverde sunt legate de experienţa acestuia, "care s-a descurcat foarte bine în guvernarea 1996-2000", şi pentru capacitatea acestuia de a prelua din mers, "dintr-o stare de provizorat ministerul, unde a avut o imagine bună". Boc a recunoscut că postul de ministru al apărării a revenit PD după ce PNL a nominalizat candidatul ţării noastre, pentru funcţia de comisar european, în persoana lui Varujan Vosganian. Totuşi Boc ne-a declarat că între cele două demnităţi nu se poate pune semnul de egalitate. "A fost o decizie politică", a explicat Boc. Despre încălcarea cerinţei ca miniştrii actualului guvern să nu fi făcut anterior parte din structurile anterioare de conducere, Boc a explicat că este vorba de interesele politice ale momentului. "Frunzăverde este persoana potrivită la locul potrivit", a spus Boc. Preşedintele PD a mai amintit, ca argument pentru preluarea Ministerului Apărării, şi despre faptul că PD s-a luptat pentru eliminarea stagiului militar. Boc a recunoscut că armata română trece printr-o perioadă dificilă de transformări, susţinând necesitatea creşterii bugetului. "Dorinţa noastră maximală este de creştere a bugetului Armatei, până la 2,38 la sută din PIB, faţă de 1,78 în prezent", a mai spus Boc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite