PD şi PNL îşi pasează găina moartă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

plătesc poliţe sub pretext că nu e bine gestionată criza, iar la nivel central cele două partide din Alianţă sunt gata să se încaiere pentru Agenţia Naţională Sanitar-Veterinară.Liderii

plătesc poliţe sub pretext că nu e bine gestionată criza, iar la nivel central cele două partide din Alianţă sunt gata să se încaiere pentru Agenţia Naţională Sanitar-Veterinară.
Liderii Partidului Democrat le-au spus, luni seară, colegilor liberali, că nu vor renunţa, sub nicio formă, la conducerea Agenţiei Naţionale Sanitar-Veterinare (ANSV) şi nu sunt de acord ca această instituţie să treacă din subordinea premierului în cea a ministrului agriculturii. În şedinţa Consiliului Naţional de Coordonare a Alianţei D.A., PD i-a reproşat din nou ministrului Flutur că a aruncat vina extinderii gripei pe ANSV şi s-a plâns că nu a avut "pârghiile" necesare pentru a controla această agenţie. Unul din liderii PD i-a amintit lui Flutur că ministrul agriculturii are dreptul să coordoneze comitetul de combatere a epizootiilor şi, în această calitate, îl are în subordine şi pe preşedintele ANSV.
Ministrului agriculturii i s-a mai spus că, la precedentul val de aviară, nu s-a plâns că nu poate controla activitatea ANSV şi chiar s-a grăbit să-şi asume meritele acestei instituţii în stoparea epidemiei. "Dacă-l punem acum pe liberalul Flutur la conducerea ANSV, veţi mai dori să treceţi această instituţie din coordonarea premierului în cea a ministrului agriculturii?", a întrebat, retoric, un vicepreşedinte al PD, care a participat la şedinţa CNC-ului Alianţei. În consecinţă, după aceste discuţii dure, PD a anunţat că îşi păstrează dreptul de a propune în scurt timp un nou preşedinte la ANSV, probabil din rândul şefilor structurilor judeţene ale acestei instituţii. La sfârşitul săptămânii trecute, liderii PD au afirmat, neoficial, că sunt extrem de nemulţumiţi de destituirea fostului preşedinte al ANSV şi de faptul că ministrul Flutur a pasat către acesta întreaga vină pentru răspândirea unui nou val de gripă aviară. Unii dintre liderii PD au apreciat atunci că Flutur ar trebui să demisioneze.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite