PD-L câştigă şefia Consiliului Judeţean Timiş, dar pierde controlul judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul Ilie Sârbu, preşedintele PSD Timiş, spune că va cere schimbarea legii astfel încât şi preşedinţii consiliilor judeţene să fie aleşi cu 50 la sută plus unu din voturi. PSD

Senatorul Ilie Sârbu, preşedintele PSD Timiş, spune că va cere schimbarea legii astfel încât şi preşedinţii consiliilor judeţene să fie aleşi cu 50 la sută plus unu din voturi. PSD ratează numirea pentru a doua oară a preşedintelui Consiliului Judeţean, la Timiş, numai pentru că introducerea votului uninominal a permis alegătorilor să numească direct preşedintele.

Sârbu are încredere în Ciuhandu

Gheorghe Ciuhandu şi Ilie Sârbu, care au negociat şi în 2000 numirea unui preşedinte PSD la consiliul judeţean, au mai putut să negocieze zilele acestea doar posturile de vicepreşedinţi. PD-L, care a câştigat cele mai multe mandate, dar şi preşedinţia consiliului judeţean, nu va conduce judeţul pentru că PSD a format majoritatea cu PNŢ-CD şi PNL.

"Nu vreau să fac niciun comentariu cu privire la această situaţie. Preşedintele are şi atribuţii care nu ţin neapărat de majoritatea din consiliu. Mă pot ocupa de relaţiile externe şi de alte aspecte", a declarat Constantin Ostaficiuc, ales preşedinte cu aproape 36 la sută din voturile valabil exprimate. PSD a obţinut, în urma negocierilor cu Gheorghe Ciuhandu, un post de vicepreşedinte pentru consilierul Marcel Mihoc şi conducerea mai multor comisii. Celălalt post de vicepreşedinte a revenit preşedintelui PNL Timiş, Liviu Borha.

"Este o victorie pentru noi mai ales faptul că am negociat la pachet cu Timişoara, unde nu am mai avut conducerea de 18 ani, primind postul de viceprimar. Ne cunoaştem cu cei cu care am negociat, am mai făcut astfel de înţelegeri şi cred că nu vom avea nicio surpriză la vot.

Dacă nu exista uninominalul, am fi numit un preşedinte PSD", a declarat Sârbu. Acesta a mai spus că trebuie modificată legea. "Voi propune modificarea legii astfel încât şi preşedinţii de consilii să fie aleşi cu 50 la sută plus unu, ca primarii. Atunci ar apărea mai greu situaţii cum e cea de acum, când preşedintele să fie izolat", a mai spus Sârbu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite