AVAS: PCC nu are interesul ca Oltchim să funcţioneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
AVAS: PCC nu are interesul ca Oltchim să funcţioneze
AVAS: PCC nu are interesul ca Oltchim să funcţioneze

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), acţionar majoritar al Eximbank, transmite, printr-un comunicat, că susţine Oltchim în vederea obţinerii garanţiei necesare accesării unui împrumut pentru achiziţionarea petrochimiei din cadrul Arpechim Piteşti.

„Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului consideră că toate demersurile pe care compania germană PCC le-a întreprins în vederea blocării achiziţiei de către Oltchim Râmnicu Vâlcea a Arpechim Piteşti (cel mai important furnizor de materie primă al societăţii) demonstrează că acţionarul minoritar nu are interesul ca această societate să funcţioneze într-o piaţă concurenţială liberă”, spun oficialii AVAS.

Aceştia arată că AVAS, în calitate de acţionar majoritar al Eximbank, va sprijini demersurile Oltchim Râmnicu Vâlcea în vederea obţinerii garanţiei ce reprezintă 80% din creditul de 62 de milioane de euro necesar achiziţionării activităţii de petrochimie de la Arpechim Piteşti, fără de care nu poate funcţiona în viitor.

Ieri, PCC a emis un comunicat de presă în care anunţa că a depus în instanţă o cerere de suspendare a emiterii de către Eximbank a garanţiei de stat către Oltchim. Reprezentanţii PCC au susţinut că această garanţie reprezintă ajutor de stat care trebuie notificat Comisiei Europene înainte de implementare.

Reprezentanţii AVAS reamintesc însă că, în luna iulie, Consiliul Concurentei a avizat, în vederea notificării Comisiei Europene, măsurile de sprijin financiar care vor fi acordate de stat către Oltchim.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite