Ovidiu Tender rămâne în arest şi e bun de plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Ovidiu Tender rămâne în arest! Aceasta a fost decizia instanţei Curţii de Apel Bucureşti, care a respins, ieri, recursul omului de afaceri la hotărârea Tribunalului Bucureşti

Omul de afaceri Ovidiu Tender rămâne în arest! Aceasta a fost decizia instanţei Curţii de Apel Bucureşti, care a respins, ieri, recursul omului de afaceri la hotărârea Tribunalului Bucureşti de a-l aresta pentru 30 de zile. Totodată, Tender va trebui să achite cheltuieli de judecată în valoare de 410.000 lei.
Imediat după pronunţarea sentinţei, unul dintre avocaţii lui Tender, Mariana ştefan, a catalogat decizia Curţii de Apel ca fiind abuzivă şi nelegală, fapt pentru care va face mai multe plângeri penale. Vineri, avocaţii lui Ovidiu Tender au solicitat recuzarea completului care a judecat recursul, însă această cerere a fost respinsă. Tender este acuzat de înşelăciune, bancrută frauduloasă, instigare la abuz în serviciu, spălare de bani, precum şi constituire şi apartenenţă la un grup de criminalitate organizată. Conform procurorilor, ei ar constitui o grupare de criminalitate organizată, în care au cooptat şi alte persoane - învinuite sau inculpate în dosar - pentru a obţine fonduri frauduloase a căror sursă urma să fie disimulată. Marian Iancu a fost arestat într-un alt dosar, care acum a ajuns în instanţă.
Tot ieri, Marian Iancu, "partenerul de dosar" al lui Ovidiu Tender, a fost audiat aproximativ două ore la Parchetul General. Iancu şi Tender sunt acuzaţi, în dosarul "RAFO-Carom", de mai multe infracţiuni economice ce ar fi adus prejudicii de aproximativ 2.700 miliarde de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite