Ovidiu Tender a fost eliberat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tender a fost arestat la începutul lunii martie, însă a mai fost în libertate o săptămână, în urmă cu două luni, reîncarcerarea lui fiind îndelung contestată. Perioada de arest a lui


Tender a fost arestat la începutul lunii martie, însă a mai fost în libertate o săptămână, în urmă cu două luni, reîncarcerarea lui fiind îndelung contestată. Perioada de arest a lui Ovidiu Tender a fost marcată de numeroase scandaluri, ultimul făcând obiectul unei ample anchete la CSM, după ce, în noaptea de 30 spre 31 iulie, Curtea de Apel Bucureşti i-a prelungit mandatul de arestare preventivă. CSM a decis însă că avocaţii omului de afaceri, Gheorghe Mateuţ şi Victor Ponta, au fost de rea-credinţă, ei fiind apelaţi pe telefonul mobil de 14 ori să se prezinte la instanţă, însă niciunul nu a răspuns. Tender era ultima persoană arestată care făcea obiectul unui dosar privind infracţiuni economice grave. Ovidiu Tender s-a plâns la CEDO pentru că ar fi fost ţinut ilegal în arest, cerând despăgubiri de câte 1 milion de euro pentru fiecare zi de detenţie. Procesul, în care Tender este acuzat de înşelăciune, spălare de bani în formă continuată, constituire de grup de criminalitate organizată şi abuz în serviciu contra intereselor persoanei, va începe peste o săptămână la Tribunalul Bucureşti.

Omul de afaceri acuză abuzurile procurorilor
Ovidiu Tender a părăsit, ieri, arestul la ora 16.00, acuzând abuzurile la care ar fi fost supus în ultimul an şi jumătate de când a început ancheta în cazul său. "Este cert că judecătorii au demontat toate poveştile înşiruite de procurori. Nu este vorba de niciun prejudiciu adus statului. Practic, este vorba de o pagubă a mea faţă de mine ca patron, ceea ce ar însemna că m-am furat singur", a precizat Tender imediat după ce a simţit, din nou, aerul libertăţii. El a subliniat că nu le reproşează nimic foştilor săi avocaţi - Gheorghe Mateuţ şi Victor Ponta, negând că ar fi renunţat la ei. Motivul schimbării avocaţilor a fost justificat prin faptul că aceştia ar fi plecat în vacanţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite