Ovidiu Komornyik a compus, în două ore, o piesă pentru Laura Stoica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

preocuparea să intre cu orice preţ în atenţia presei…Puţini sunt aceia care ştiu că piesa "In memoriam", dedicată Laurei Stoica şi logodnicului ei, Cristian Mărgescu, a fost compusă

preocuparea să intre cu orice preţ în atenţia presei…
Puţini sunt aceia care ştiu că piesa "In memoriam", dedicată Laurei Stoica şi logodnicului ei, Cristian Mărgescu, a fost compusă de Ovidiu în nici două ore…
"Silviu Prigoană m-a sunat sâmbătă, pe 11 martie, pe la ora 19.30, să-mi spună să fac acest cântec şi mi-a mai precizat că la ora 24.00 va veni la studio cu câţiva colegi să imprimăm cântecul. Am rămas şocat pentru că nu am mai făcut niciodată o piesă cap-coadă în două ore, aveam şi concert la Radiodifuziune şi terminam abia pe la ora 22.00. M-a cuprins o teamă la gândul că apasă pe umerii mei o asemenea răspundere…", declară compozitorul.
"In Memoriam" a ieşit impecabil, pentru că starea de emoţie şi de tristeţe a creatorului la dispariţia celor doi logodnici s-a transformat într-una de graţie… Dar, sensibil şi scrupulos din fire, Ovidiu nu se poate bucura de succesul obţinut: "Mă opreşte lumea pe stradă să mă felicite şi mă simt groaznic, păcat că acest cântec s-a născut o dată cu tragedia care ne-a marcat pe toţi cei care o cunoşteam pe Laura şi nu numai…"
La nici două săptămâni de la prima difuzare a piesei, posturile de radio se înghesuie să o treacă în playlist. Compozitorul nu-şi poate explica succesul creaţiei sale decât într-un singur fel: ataşamentul faţă de solista dispărută tragic.
"Pe Laura o cunoşteam din 1986, de când participam la preselecţiile festivalului de la Mamaia. Patru ani la rând am fost respinşi amândoi - nu cotiza niciunul dintre noi, aşa era pe atunci - după care a venit anul 1990 când toţi voiam dreptate. Am intrat în competiţie, din 400 de candidaţi am rămas 10, a fost cea mai fericită zi din viaţa noastră, am rămas prieteni buni… Cântecul care i-a adus premiul III la Mamaia 2005 l-a imprimat în studioul meu. Cristi şi Laura erau doi oameni minunaţi… Ce păcat!….", se întristează Ovidiu.
Recent, Komornyik a primit trei premii din partea revistei "Actualitatea muzicală" a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor care l-a recompensat pentru activitatea sa componistică, solistică şi de producător (OvoMusic). S-a bucurat că este apreciat de specialişti, dar tot publicul este pe primul loc pentru el.
"În orice oraş unde cânt primesc un
premiu
, spectatorii îmi ştiu cântecele şi de multe ori cer trei bisuri… e minunat. Paradoxal, eu nu beneficiez de o promovare intensă, dar nu mă plâng pentru că nu aş vrea să plictisesc, dar sălile unde concertez sunt arhipline, iar vânzările sunt pe măsură. Cea mai mare bucurie este să constat că publicul îmi ştie cântecele şi le fredonează o dată cu mine…", declară Ovidiu.
Compozitorul celebrei melodii "Maria, Maria" a intrat în vizorul tinerilor aspiranţi la succesul în showbiz. Aceştia apelează adesea la el, rugându-l să le creeze piese care să le asigure intrarea în lumea soliştilor de top. Să nu uităm, Marcel Pavel a cunoscut culmea succesului cu piesa "Frumoasa mea", compusă de Ovidiu Komornyik. Care rămâne un artist complet şi tocmai de aceea foarte puţin dornic să se afle în prim-planul vieţii publice…

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite