Ouăle la ciorap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ouăle încondeiate, cozonacul, drobul şi ciorba de miel sunt bunătăţile care nu lipsesc de pe masa niciunui argeşean în ziua de Paşte. Femeile se pregătesc pentru ornatul ouălor încă de

Ouăle încondeiate, cozonacul, drobul şi ciorba de miel sunt bunătăţile care nu lipsesc de pe masa niciunui argeşean în ziua de Paşte. Femeile se pregătesc pentru ornatul ouălor încă de la începutul anului! De atunci încep să pună deoparte dresurile pe care nu le mai folosesc, căci în zona Munteniei este un obicei - ouăle se vopsesc la... ciorap. În Joia Mare, femeile adună tot felul de flori şi frunze pe care le aplică pe ouăle fierte în prealabil. Apoi la introduc într-un ciorap, le leagă cu aţă şi le ţin câteva secunde în cutiile cu vopsea de toate culorile. După ce le scot, taie ciorapul, îndepărtează frunzele sau florile aplicate şi... gata oul! Îi dau luciu cu puţin ulei şi-l aranjează pe platouri ornate cu ramuri de salcie. Din păcate, tradiţia ornatului ouălor la ciorap dispare de la un an la altul. Din lipsă de timp sau din comoditate, mulţi preferă să apeleze la tehnicile moderne.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite